Shkodran Metaj topscorer tegen DZOH

FC Emmen zette zeventien spelers in tegen plaatsgenoot DZOH met twee opvallende namen. Zo speelde in de eerste helft Randel Shakison op de linksbackplaats. De verdediger maakte daarmee de eerste speelminuten in een voor hem verloren seizoen waarin hij alleen maar aan revalideren toe kwam. In de tweede helft stond gastspeler Angelo Cijntje op de rechtsbackpositie. De voormalige Veendammer traint al een paar weken met FC Emmen mee maar of dat gaat leiden tot een contract is nog niet duidelijk. Wel heeft hij contact met het Duitse SV Meppen gehad en schermt met belangstelling van nog een andere buitenlandse club. Trainer Joop Gall was overigens niet bij de wedstrijd aanwezig en liet het coachen over aan Joseph Oosting.

Een ongewoon beeld: Angelo Cijntje in het rood wit.

Gedrang in het strafschopgebied van DZOH.

Matisas Jones scoort één van zijn twee goals.

Wout Weghorst (liggend) heeft gescoord (Foto’s: Bennie Wolbers)

Randel Shakison op de voorgrond in actie.

Ruud ter Heide brak na een kwartier de score open door vanuit de draai te scoren. In de eerste helft bleef het scoren beperkt tot 0-3, een beeld dat meestal in oefenduels tegen amateurclubs te zien is. De amateurs kunnen het dan nog redelijk bijhouden wat na de doelwisseling doorgaans anders wordt. Dat was ook nu het geval. FC Emmen scoorde nog wel twee maal voor de rust aanbrak. Shodran Metaj scoorde zijn eerste van drie goals met een knal vanaf zeker 25 meter. Kort voor rust kopte Rutger Worm uit een voorzet van Marvin Wijks de 0-3 binnen en mikte kort daarna nog op de lat. Tussen de bedrijven door behoedde DZOH doelman Schepers met prima reddingen zijn ploeg voor een grotere achterstand. Na de rust ging FC Emmen gretig op jacht naar de dubbele cijfers maar strandde uiteindelijk op 0-9. Matias Jones, Wout Weghorst en Shkodran Metaj, met wederom twee schoten van grote afstand, scoorden elk twee maal. Alexander Bannink had in de laatste minuut de 0-10 kunnen scoren maar kopte net naast.

DZOH-FC Emmen 0-9. 16. Ter Heide 0-1, 33. Metaj 0-2, 43. Worm 0-3, 57. Jones 0-4, 65. Metaj 0-5, 68. Weghorst 0-6, 74. Metaj 0-7, 79. Weghorst 0-8, 84. Jones 0-9. Scheidsrechter: Kampman. Toeschouwers: 600.
FC Emmen, eerste helft: Woering; Bakkati, Görtz, De Wit, Shakison (40. Kunst), Almubaraki, Worm, Metaj, Wijks, Ter Heide, Rojer.
Tweede helft: Woering; Cijntje, Sterk, Görtz, Kunst, Almubaraki (61. De Wit), Bannink, Metaj, Almeida, Weghorst, Jones.