Terug naar overzicht Terug

Shirt van Anco Jansen naar collectie Drents Museum


Uit handen van voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen heeft Harry Tupan, directeur Drents Museum vandaag een historisch shirt van FC Emmen ontvangen, dat daarmee is opgenomen in de collectie van het Drents Museum. Het gaat om het shirt dat Anco Jansen droeg tijdens de play-off promotiewedstrijd op 20 mei 2018 tegen Sparta Rotterdam. Een historische wedstrijd, want FC Emmen promoveerde voor het eerst in de clubgeschiedenis naar de eredivisie. Het shirt van Anco Jansen is voor het publiek vanaf dinsdag 2 juli 2019 te zien in het Drents Museum.


Voorzitter Ronald Lubbers over de overdracht: “Voor FC Emmen is het een enorme eer dat dit shirt in de collectie van het Drents Museum terechtkomt. Het bewijst maar eens dat FC Emmen een belangrijke rol speelt in de historie van de provincie Drenthe en daar zijn wij erg trots op.”

“Grote aanwinst voor collectie Drentse sportgeschiedenis”

Het Drents Museum is zeer verheugd met de schenking van FC Emmen. Harry Tupan, directeur Drents Museum: “Naast de vele archeologische objecten en kunstvoorwerpen die wij in onze Drentse collectie hebben opgenomen, verzamelen wij ook op het gebied van hedendaagse Drentse geschiedenis. Dit shirt van Anco Jansen is absoluut een historisch shirt in de Drentse sportgeschiedenis en is daarmee een grote aanwinst voor onze collectie Drents Museum.”

Foto’s van Sake Elzinga:

Shirt Drents Museum 5

Shirt Drents Museum 4

Shirt Drents Museum 3

Shirt Drents Museum 2

Shirt Drents Museum 1