SETA speelbal voor gretig FC Emmen: 0-28

Tegen een vijfdeklasser mag een hoge uitslag worden verwacht maar 28 treffers is toch redelijk uniek. Ze werden bovendien nog gelijk over beide helften verdeeld. Bij rust stond het 0-14 en ook na zes wissels in het tweede gedeelte stokte de doelpuntenmachine niet. Dat de dertig niet werd gehaald was aan SETA doelman Patrick van der Werff te wijten die vooral na de rust nog tal van inzetten onschadelijk maakte. In het eerste bedrijf stopte hij zelfs een door Ruud ter Heide ingeschoten strafschop. De eerlijkheid gebied wel te stellen dat die niet echt briljant werd genomen.
Bij FC Emmen, dat twee pittige trainingen achter de rug had, maakte Kelvin Maynard zijn debuut in de voorbereiding en smaakte het genoegen in de vierde minuut de score te openen. Nieuw was verder doelman Bart Woering die in zijn amateurtijd bij Sleen waarschijnlijk nooit zo weinig te doen heeft gehad dan dinsdagavond in Musselkanaal. Hij hoefde slechts een keer echt in actie te komen en loste dat probleempje prima op.

Ruud ter Heide kijkt goedkeurend toe hoe Anmar Almubaraki scoort.

Bart Woering had de gemakkelijkste functie van alle acteurs.

Topscorer werd Anmar Almubaraki met vijf goals, Ruud ter Heide en Almubaraki kwamen elk tot vier. Laatstgenoemde scoorde zijn vier doelpunten in een tjdsbestek van elf minuten. Voor de 28 doelpunten tekenden elf verschillende spelers. Linkerverdediger Randy Rustenberg was nog steeds niet van de partij en omdat Mike Koenders, zijn gehoopte concurrent voor die positie, bij FC Zwolle heeft getekend zoekt FC Emmen nog een linksback.

SETA-FC Emmen 0-28. 4. Maynard 0-1, 8. Almubaraki 0-2, 9. Almubaraki 0-3, 16. Almubaraki 0-4, 19. Almubaraki 0-5, 20. Rojer 0-6, 23. De Groot 0-7, 24. Ter Heide 0-8, 26. Mamedov 0-9, 36. Mamedov 0-10, 38. Ter Heide mist strafschop, 38. Ter Heide 0-11,39. Rojer 0-12, 40. De Wit 0-13, 43. Maynard 0-14, 47. Weghorst 0-15, 51. Velda 0-16, 52. Velda 0-17, 55. Ter Heide 0-18, 59. Ter Heide 0-19, 61. Almeida 0-20, 68. Mamedov 0-21, 71. Almeida 0-22, 79. Almeida 0-23, 80. Mamedov 0-24, 82. De Visscher 0-25, 86. Weghorst 0-26, 87. Almubaraki 0-27, 90. Velda 0-28. Scheidsrechter: Smit. Toeschouwers: 350.
FC Emmen, eerste helft; Woering; Bakkati, Maynard. Van der Linden, Metaj, De Groot, De Wit, Almubaraki, Rojer, Ter Heide, Mamedov.
Tweede helft: Woering; Kunst, Bakkati (62. Almubaraki), De Wit, Metaj, Mravec, Weghorst, Velda, De Visscher, Ter Heide (62. Mamedov), Almeida.

Kelvin Maynard loopt tevreden weg na de 0-1 te hebben gescoord.