Terug naar overzicht Terug

Sergio van Dijk matchwinner in Velsen-Zuid


 Na drie achtereenvolgende gelijke spelen die allen het stempel droegen van ‘we hadden even goed kunnen winnen’ heeft FC Emmen drie punten aan het totaal kunnen toevoegen. Op het sportpark Schoonenberg in Velsen-Zuid werd met 1-0 gewonnen, een nipte zege dus maar wel verdiend. Onder de ogen van slechts 952 toeschouwers, de oude hoofdtribune mag wegens brandgevaar niet meer worden gebruikt, was het geen goede maar wel een levendige wedstrijd. ,,We hadden het in het begin even lastig”, analyseerde trainer Gerry Hamstra. ,,Na zo’n tien minuten kregen we grip op de wedstrijd maar hadden alleen wat meer moeten scoren. Ik ben echter heel blij met de drie punten.” 
FC Emmen had het in de beginfase even moeilijk met de door vele blessures geteisterde selectie van trainer Luc Nijholt, die bovendien nog wegens een schorsing Melvin Holwijn miste en de rappe Richmond Bossman uit de basis had gelaten omdat hij te laat was. Spits Johan Pater verscheen in de vijfde minuut dreigend voor de goal van Thomas Villadsen maar de Emmer sluitpost bleef overeind. Acht minuten later moest Villadsen nog naar de hoek om een schot van Richard van Heulen onschadelijk te maken en deed dat bekwaam. FC Emmen begon echter gaandeweg meer grip op de wedstrijd te krijgen en kreeg ook kansen. Roy Stroeve kreeg een schotkans na een goede actie van Geoffrey Verwij maar mikte onnauwkeurig wat kort daarop ook Sergio van Dijk deed. Halverwege de helft was het uitgerekend Michael van der Kruis die het dichtst bij de openingtreffer was. Hij raakte in de 28e minuut de paal, Robbie Haemhouts had de terugspringende bal tot doelpunt kunnen bevorderen maar miste. Ook in het resterende deel van de eerste periode domineerde FC Emmen met kansjes voor Roy Stroeve, Geoffrey Verweij met een voorzet die tegen de paal belandde en nogmaals Haemhouts maar de rust ging in met een dubbelblanke stand.
Stormvogels Telstar probeerde na de thee de gasten uit Drenthe op de eigen helft vast te pinnen en die opzet leek een kans van slagen te hebben. Het enige wat aan het offensiefje van de thuisploeg ontbrak waren echte doelkansen. FC Emmen kreeg die gelukkig wel. Sergio van Dijk stuitte op doelman Martin van Strien na voorbereidend werk van Geoffrey Verweij. Vier minuten later, in de 58e minuut, was Sergio van Dijk wel succesvol. Er ging een fraaie door Mark Bevaart opgezette counter aan vooraf. De rechterverdediger stuurde Verweij weg die doortikte op Sergio van Dijk en die maakte het eindelijk eens perfect af: 0-1.
Stormvogels Telstar probeerde in het restant van het duel een alles of niets offensief te ontketenen en bracht de aloude stormram Jan Bruin in het veld. Bij FC Emmen moest de licht aangeslagen Jannes Wolters wijken voor Martijn Kamps. Behalve een mogelijkheid voor de ingevallen laatkomer Bossman, Thomas Villadsen stond op zijn post, vloeiden er geen scoringskansen uit het opportunistische spelletje van de thuisclub voort. FC Emmen kreeg zeven minuten voor tijd zelfs nog een riante mogelijkheid op de 0-2 toen Morten Friis alleen voor doelman Van Strien verscheen maar evenals in soortgelijke situaties in de duels tegen ADO Den Haag en FC Omniworld liet de Deen de kans onbenut door recht in de handen van de keeper te schieten. In de slotfase werd het FC Emmen nog gemakkelijker gemaakt toen Johan Pater met rood na een overtreding op Christy Bonevacia moest vertrekken. Wat de afdeling gele kaarten betreft was FC Emmen weer nadrukkelijk aanwezig met liefst vijf maal geel. Het seizoentotaal is daarmee in acht duels reeds op 21 gekomen. Het heeft nog geen gevolgen maar die kunnen indien dit tempo wordt aangehouden binnenkort wel merkbaar zijn.
Stormvogels Telstar-FC Emmen 0-1. 58. Sergio van Dijk 0-1. Scheidsrechter: Liesveld. Rode kaart: 83. Pater (Stormvogels Telstar). Gele kaart: Bonevacia, Broers, Danny van Dijk, Verweij en Friis (allen FC Emmen). Toeschouwers: 952.
Stormvogels Telstar: Van Strien; Correia, Meye, Van Dam (68. Bruin), Demirci, Korpershoek, Van Dinteren, Van Heulen, Fafiani, Van Wijk (68. Bossman), Pater.
FC Emmen: Villadsen; Bevaat, Broers, Van der Kruis, Danny van Dijk, Wolters (69. Kamps), Bonevacia, Verweij, Stroeve, Haemhouts, Sergio van Dijk (80. Friis).


Mark Bevaart oog-in-oog met doelman Martin van Strien.

Geoffrey Verweij aan de bal.

Sergio van Dijk scoort de enige en winnende treffer.

Jannes Wolters wordt gewisseld voor Martijn Kamps.

Geoffrey Verweij is gevloerd, Richard van Heulen (13) verklaart zich onschuldig (Foto’s FC Emmen Media)