Terug naar overzicht Terug

Seminar ‘Welkom In Ons Voetbal’ bij FC Emmen


Het derde fysieke seminar van ‘Welkom In Ons Voetbal’ vond plaats tussen 6 en 8 maart in Emmen. Na eerdere seminars in Bremen in maart 2022 en Liverpool in mei 2022 was het nu de beurt aan FC Emmen Naoberschap om een seminar te organiseren. Samen met EFDN organiseerde FC Emmen Naoberschap een seminar ‘Welcome Through Football’, zoals de officiële benaming van het project luidt, voor meerdere voetbalclubs en betrokken stichtingen. Onder andere de KAA Gent Foundation, Newcastle United Foundation, Big Hearts, Sheffield United Community Trust, Everton in the Community, Fundãçao Benfica, Werder Bremen en AEK Athene (online) waren aanwezig.


Tijdens het seminar in Emmen presenteerden de aanwezige clubs op dinsdagochtend 7 maart hun voortgang over de uitvoering van het project, met voorbeelden van enkele activiteiten die zij hebben uitgevoerd en de uitdagingen waarvoor zij stonden. Bovendien deelden zij mooie verhalen over deelnemers die als vrijwilliger voor de clubs aan de slag gingen en over de betrokkenheid van gezinnen in sommige steden waar het programma ‘Welkom In Ons Voetbal’ wordt uitgevoerd.

PRO Emmen
Nadat alle clubpresentaties hadden plaatsgevonden stond er een lunch op het programma. Leerlingen van PRO Emmen maakten de lunch en brachten het eten naar het stadion. De studenten van de horecaopleidingen keukenassistenten (KAS) en bedieningsassistenten (BAS) konden op deze manier oefenen in de praktijk. Een mooie maatschappelijke toevoeging aan het programma!

Middagprogramma
Het middagprogramma stond in het teken van een werkbezoek aan het AZC in Emmen. Het COA gaf een presentatie over het asielbeleid in Nederland en aansluitend stond een rondleiding over het AZC in Emmen op het programma. Als onderdeel van de rondleiding keken de deelnemers ook bij een Welkom In Ons Voetbal-sessie van FC Emmen. Onder begeleiding van de maatschappelijk voetbaltrainers namen jonge vluchtelingen op het AZC in Emmen deel aan een voetbaltraining. Een aantal collega’s van de bezoekende clubs konden het niet laten even mee te voetballen.

Gezelligheid
Na een lange (werk)dag stond er in het centrum van Emmen een gezellige avond op het programma. Tijdens een uitgebreid diner werd er informeel gekletst.

Het volgende fysieke seminar ‘Welkom In Ons Voetbal’ zal in juli plaatsvinden en de (internationale) locatie wordt binnenkort bepaald.