Selectie FC Emmen krijgt langzamerhand vorm

Na de moeizame winst op DZOH eerder in de week won, FC Emmen wel overtuigend van topklasser WKE. Het werd 4-1 voor de profs, een uitslag die in de onderlinge oefenduels vrij zeldzaam is. Van de laatste vier ontmoetingen tussen FC Emmen en WKE eindigden bijvoorbeeld drie wedstrijden in 1-1 en slechts een maal won FC Emmen en wel met 2-1.

Hoewel de selectie nog verre van compleet is staat er inmiddels toch een aardige basisformatie. Gaby Jallo en Cas Peters zijn bijvoorbeeld pure aanwinsten wat ook Soufiane Laghmouchi in zich heeft. Wat nog ontbreekt is een pure spits. Alex Christovao is, samen de Engelsman Fraser Shaw, afgetest zodat Cas Peters in de eerste helft die rol voor zijn rekening nam. In de tweede helft stond met de ex-Excelsior speler Rangelo Janga een testspeler in de frontlinie die prompt twee maal scoorde. Komende maandag meldt zich met de o.a. ex-Veendammer Boy Deul een nieuwe aanvaller. Het betekent niet dat FC Emmen de hoop op het aanblijven van Roland Bergkamp heeft opgegeven. Integendeel, er is wat dat betreft sprake van enig optimisme. De ACV’er Danny Menting schuift maandag ook op de training aan.

Cas Peters (links) passeert doelman Diederik Bangma. Kevin Görtz (5) kan niet ingrijpen.

Tim Siekman moet Yumé Ramos afstoppen.

Alexander Bannink aan de bal met Joeri van der Tuin op de hielen. Linksachter Angelo Zimmerman (Foto’s: Boudewijn Benting).

FC Emmen begon sterk met een opvallende rol voor Cas Peters. Hij scoorde al vroeg de 0-1 op aangeven van Alexander Bannink, zag een goed schot tot hoekschop verwerkt en scoorde na goed doorzetten de 0-2. Zes minuten voor de pauze had Leandro Resida er 0-3 van moeten maken maar schoot tegen doelman Bangma op. WKE, zonder het geroutineerde duo Guus de Vries/Antoine van der Linden, kreeg weinig mogelijkheden maar toch werd het kort voor rust nog 1-2 toen Erik Eleveld een vrije trap binnen schoot. Het werd een ietsje van richting veranderd waardoor Marko Meerits kansloos was.

Marko Meerits

Rangelo Janga

Soufiane Laghmouchi

Gaby Jallo (Foto’s: Bennie Wolbers).

Na de thee kwam Rangelo Janga in het veld en zette in tien minuten tijd FC Emmen op 1-4. Moeilijke goals waren het bepaald niet. De eerste was een kopgoal uit een perfecte voorzet van Said Bakkati. De 1-4 kwam eigenlijk voor negentig procent op naam van Alexander Bannink die Janga de eer gunde om er 1-4 van te maken. In het resterende deel werd er veel gewisseld waardoor het minder aantrekkelijk werd. Opvallen in positieve zin deed nog wel doelman Marko Meerits die in de 83e minuut met ware doodsverachting tot drie maal van dichtbij een goal verhinderde.
WKE-FC Emmen 1-4 (1-2): 6. Peters 0-1, 28. Peters 0-2, 45. Eleveld 1-2, 49. Janga 1-3, 56. Janga 1-4. Scheidsrechter: Boekholt (in 74e wegens blessure vervangen door Bruns). Toeschouwers: 350.
FC Emmen, eerste helft: Meerits; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Rozema, Bannink, Olijve, Resida, Peters, Laghmouchi.
FC Emmen, tweede helft: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Kampman, Jallo (83. Boekholt), Bannink (59. Mulder), Rozema, Metaj, Resida (71. Barrie), Janga, Peters.