Terug naar overzicht Terug

SC Cambuur volgende uitdaging voor FC Emmen


De wedstrijden tussen FC Emmen en SC Cambuur mogen zich altijd over een boven gemiddelde belangstelling verheugen. Voor de Friezen is FC Emmen de dichtstbijzijnde tegenstander en voor FC Emmen is SC Cambuur de op één na dichtstbijzijnde opponent want Deventer is net iets dichterbij. Een beetje een derbygevoel dus dat bovendien wordt versterkt door het feit dat FC Emmen momenteel in topvorm is. Dat laatste kan van SC Cambuur niet worden gezegd, maar voor een duel met FC Emmen speelt dat hoogstwaarschijnlijk geen rol.


FC Emmen keert terug naar de in de ogen van trainer Dick Lukkien sterkste opstelling. Dat wil zeggen dat Jeroen Veldmate na een afwezigheid van een wedstrijd zijn stekkie weer inneemt en Glenn Bijl na een schorsing weer in de basis staat. Michael Chacon en Tim Siekman moeten hierdoor weer genoegen nemen met een reserverol. De opstelling: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen, Peters, Jansen, Bannink.

Een extra impuls hoopt SC Cambuur te krijgen door het aantrekken van René Hake als de nieuwe trainer. De inwoner van Erica die op fietsafstand van De Oude Meerdijk woont, heeft er inmiddels al drie duels met zijn nieuwe club opzitten. Daarin behaalde hij alle drie denkbare resultaten: winnen van Go Ahead Eagles, verliezen van MVV en gelijkspelen tegen RKC Waalwijk. René Hake kent FC Emmen uiteraard door en door, de club waar hij zijn debuut als hoofdtrainer maakte. Hij werd op 18 oktober 2010 tot hoofdtrainer van FC Emmen benoemd Emmen en hield het tot en met 2011/12 vol. In totaal stond hij 60 officiële wedstrijden bij FC Emmen aan het roer.

FC Emmen is momenteel de ploeg in vorm, dat is duidelijk na de 5-2 zege op De Graafschap. Winnen in Leeuwarden is echter in het recente verleden nooit gemakkelijk geweest. Het is inmiddels al weer tien jaar geleden dat de Emmenaren voor het laatst in het Cambuur stadion wonnen. Dat was op 10 maart 2008 toen na negentig minuten een 0-1 eindstand op het scorebord stond. Bij de Friezen stond de huidige FC Emmen reserve keeper Peter van der Vlag in het doel die een treffer moest toestaan en ook nog door een eigen verdediger. Rudy Jansen schoot in de 77e minuut in eigen doel op een stormachtige avond met windkracht negen. In totaal heeft SC Cambuur-FC Emmen 25 keer op het programma gestaan. SC Cambuur won daarvan 13, FC Emmen 9 maal succesvol plus drie gelijke spelen. Dit seizoen won FC Emmen op 6 oktober j.l. de thuiswedstrijd tegen SC Cambuur met 2-0 dat toen nog onder het bewind van Marinus Dijkhuizen stond.

In de selectie van SC Cambuur zijn na de winterstop enige mutaties geweest. Zo werd het contract met Bryan Smeets ontbonden. Nieuw zijn daar en tegen Daniel Crowley (gehuurd van Willem ll) en Kenny Teijsse die een tijdje in San Francisco heeft gespeeld. Teijsse heeft nog geen speelminuten gekregen.