Sander Fischer goudhaantje tegen MVV

Het voetballen is weer leuk op de Meerdijk. Drie kwartier na afloop van de wedstrijd tegen MVV liepen de supporters nog buiten het supportershome te zingen. Ongekende taferelen voor het Univé stadion en dat alles omdat FC Emmen zo langzamerhand een eigen stijl heeft ontwikkeld die blijkbaar voor een tegenstander lastig te bestrijden is. Moeilijk is het op zich niet want het is grotendeels hard werken en elkaar steunen en dat gedurende negentig minuten plus extra tijd. FC Emmen had zich de slechte gewoonte eigen gemaakt om in de slotfase een voorsprong weg te geven maar draaide tegen MVV de rollen om met een winnende goal in de voorlaatste minuut.

Vier Emmenaren schermen MVV spits Prince Rajcomar af.

Matthieu Bemba wordt de weg versperd.

Natuurlijk ging het niet gemakkelijk. MVV was een taaie opponent die het de thuisploeg vooral in de eerste helft danig lastig maakte. Het gaf weinig ruimte weg en was bij balverlies snel op eigen helft te vinden. FC Emmen vond aanvankelijk nauwelijks openingen hoewel een goal van Michel Poldervaart in de 22e minuut wegens buitenspel werd afgekeurd doch vermoedelijk geen buitenspel was. Dat was zo’n beetje alles in aanvallend opzicht. Verdediger Jorrit Kunst moest in de 37e minuut nog een inzet van Sjors Verdellen van de doellijn halen. Op dat moment stond het ook al 0-1 dankzij een mazzelgoal van linkerspits Michael La Rosa. Hij zette een meter van de achterlijn voor maar zag tot zijn verbazing en oprechte vreugde de bal via de tweede paal in het net belanden: 0-1.
Het was duidelijk dat FC Emmen uit een ander vaatje diende te tappen en dat gebeurde ook. Hoewel het eerst nog een angstig moment moest doorstaan toen Antonio Caramazza een vrije schietkans kreeg maar zijn inzet geblokkeerd zag worden. FC Emmen toonde echter een heel ander gezicht dan voor de rust. De duels werden grotendeels gewonnen en MVV werd behoorlijk onder druk gezet. De steeds beter spelende Randy Wolters loste een paar gevaarlijke schoten met daarbij zijn fraaie goal tegen Sparta nog in zijn achterhoofd. Sander Fischer stichtte gevaar na pas de tweede hoekschop van FC Emmen maar had nog geen succes evenals Ruud ter Heide kort daarna die een kopbal door verdediger Castellana van de doellijn zag worden gekopt. Beiden zouden echter later nog van zich laten horen.
In de 64e  minuut kreeg FC Emmen loon naar werken. Op links gaf Randy Wolters een sublieme strakke bal op Ruud ter Heide die bij de tweede paal de bal tegen de touwen gleed: 1-1. De Limburgers die zich met de voorsprong al rijk hadden gerekend, kregen af en toe countermogelijkheden maar een kwartier voor tijd had Michel Poldervaart de 2-1 op de schoen. Hij kwam op rechts door maar zijn schot of voorzet ging langs de tweede paal naast. In het laatste kwartier was MVV meer op de Emmer helft te vinden dan andersom maar een drietal hoekschoppen leverde niets op. In de boeiende slotfase viel de gouden goal tenslotte in de 89e minuut. Na een overtreding op Jorrit Kunst nam Jeffrey de Visscher de vrije trap en plaatste de bal in de doelmond. MVV kreeg het speeltuig niet weg en het belandde voor de voeten van Sander Fischer die de bal langs doelman Job Bulters werkte: 2-1. Een aardige beloning voor de Emmer verdediger die na een slechte nachtrust een uitstekende partij ten beste gaf. Vier minuten extra tijd volgde nog waarin invaller Michal Mravec nog een prachtkans op 3-1 verknoeide maar het mocht de pret niet drukken. Het bleef nog lang onrustig in het Univé stadion.

Michel Poldervaart denkt te scoren maar wordt wegens buitenspel teruggefloten.

Jeffrey de Visscher verliest de bal aan Sjors Verdellen.

Onderaan ligt matchwinner Sander Fischer (Foto’s FC Emmen Media)

FC Emmen – MVV Maastricht 2-1. 28. La Rosa 0-1, 64. Ter Heide 1-1, 89. Fischer 2-1. Scheidsrechter: Abbink. Gele kaart: Sterk, De Visscher (FC Emmen), Verdellen, Van Hyfte (MVV). Toeschouwers: 2849.
FC Emmen: Zeinstra; Kunst, De Groot, Fischer, Sterk (70. Koenders), Poldervaart (90. Mravec), Bemba, Metaj (60. Velda), De Visscher, Ter Heide, Wolters.
MVV Maastricht: Bulters; Knops, Winkens, Castellana, Verdellen, Caramazza, Daemen, Van Hyfte, La Rosa (90. Boateng), Rajcomar, Esajas.