Terug naar overzicht Terug

Sander Boer schiet C-jeugd naar winst


RJO Heerenveen/Emmen C2-WSV C1 3-2
Toen Stefan Kikkert binnen een minuut de Emmenaren op 1-0 zette, leek het een gemakkelijk middagje te worden. Maar dat bleek alras niet het geval, de Apeldoorners zetten zich snel over deze tegenslag heen en zette de thuisclub behoorlijk onder druk. Het meeste gevaar ontstond bij hoekschoppen waarop de Emmer verdediging onvoldoende zicht had. In de 16e minuut ontstond de 1-1 toen de bal na een hoekschop maar niet uit het strafschopgebied kwam. De fysiek sterke Apeldoorners namen kort voor rust uit een identieke situatie zelfs de leiding en de 1-2 was tevens de ruststand. Na de pauze kreeg FC Emmen meer grip op het duel maar het bleef hard werken geblazen. En er was een gelukje nodig om op gelijke hoogte te komen. Kort nadat coach Brugt Bergsma twee wissels had aangebracht, ging een Apeldoorner verdediger in de fout door te kort terug te spelen op zijn doelman. Sander Boer was er als de kippen bij om de bal op te pikken en vervolgens de doelman van de gasten kansloos te laten. Sander Boer bleef ook in het restant van het in het Univé stadion gespeelde duel een belangrijke rol spelen. Hij kreeg kort na de gelijkmaker opnieuw een mogelijkheid maar schoot toen voorlangs. In de 61e minuut maakte hij zich vervolgens goed vrij en liet de 3-2 aantekenen. WSV, dat veel energie met lange ballen had verbruikt, kwam kort voor het einde nog een keertje goed weg toen Sander Boer de bal over de doelman lepelde maar jammer voor hem ging het speeltuig ook naast.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas, Nijkamp (43. Blekkink), Berends, Heerkes, Boer, Kikkert, Spijodic (43. Zeilstra). 


 

De hand van de WSV verdediger lijkt duidelijk naar de bal te gaan op het schot van Stefan Kikkert (links) maar scheidsrechter Kuier vond het geen strafschop waard.

 

De chaos in de Emmer verdediging die tot de 1-1 leidde.

 

Sander Boer loopt weg nadat hij de 2-2 heeft gescoord.

 

Sander Boer (7) tikt de bal over de doelman voor de winnende goal.

ZFC Zuidlaren D1-RJO Heerenveen/Emmen D2 1-4
De Emmenaren begonnen niet al te sterk aan het eerste competitieduel van het seizoen. In de hand gewerkt door slordige passing kon de ploeg aanvankelijk niet domineren tegen de zich goed verwerende Zuidlaarders. De thuisploeg was gevaarlijk met hoge ballen maar echte doelkansen vloeiden daar toch niet uit voort. Toen de Emmenaren er in slaagden wat meer druk te zetten was de weerstand snel gebroken. In de tiende minuut brak Levon van Dijk met een mooi doelpunt, vanaf een meter of 25 over de keeper, de score open. Twee minuten later verhoogde Jan Scholten de tussenstand tot 0-2. De formatie van trainer-coach Nico Haak ontbrak het vervolgens aan een afwerker want er kwamen mogelijkheden genoeg om de score te verhogen. Vijf minuten na de thee maakte Levon van Dijk zijn tweede treffer toen hij wegens het onderuit halen van Jan scholten een strafschop mocht nemen en die ook verzilverde: 0-3. ZFC verkleinde vijf minuten later tot 1-3 waarna Jochem Scholten in de 50e minuut de eindstand op 1-4 bepaalde.
RJO Heerenveen/Emmen; Schepers; pang (40. Hoogeveen), Fokke (31. Jochem Scholten), Luiken (40. Timmer), Harms (40. Bos), Levon van Dijk, Bijlsma (40. Gierveld), Lambers (31. Berends), Jan Scholten, Roelof van Dijk (35. Muusse).