Terug naar overzicht Terug

Samenvattingen SBS6 om vijf voor twaalf


De samenvattingen van de Jupiler League wedstrijden op SBS6 worden op de vrijdagavonden om 23.55 uur uitgezonden en op maandagavond eveneens om 23.55 uur. Vrijdagavond worden vanzelfsprekend de samenvattingen van de op die avond gespeelde wedstrijden getoond. Op maandagavond volgt een overzicht van de complete speelronde.

De regionale zenders komen ook weer aan bod. FOX Sports en SBS hebben toestemming gegeven voor het tonen van wedstrijdbeelden van die clubs die een regionale binding hebben met een omroep. Kortom, de clubs die in het uitzendgebied van een zender hun thuiswedstrijden spelen. Uiteraard betreft de toestemming ook de uitwedstrijden van de betreffende clubs. Voor wedstrijden gespeeld op vrijdag en maandag geldt dat er uitgezonden mag worden nadat SBS heeft uitgezonden (in praktijk zal dit de volgende dag zijn). Voor wedstrijden gespeeld op zaterdag en zondag geldt dat alleen een zogenaamde ‘nieuwsflits’ uitgezonden kan worden op zaterdag en/of zondag (in de praktijk zal dit nog dezelfde dag zijn). 

Overr een extra live wedstrijd op vrijdag wordt nog gesproken. Er is nog geen definitief uitsluitsel op dit onderwerp, er wordt op dit moment nog gesproken tussen CED, KNVB en FOX/EMM over de voorwaarden waaronder dit eventueel doorgezet kan worden. Er zal in ieder geval niets veranderen aan de eerste 2 speelronden gezien de wedstrijdvoorbereidingen, kaartverkoop etc. op korte termijn.