Ruud ter Heide scoort zeven keer tegen ZBC

Het negentigjarige ZBC bood in de eerste helft uitstekend partij en nam zelfs na een kwartier spelen de leiding. Ruud Jalving werd in het strafschopgebied onderuit gehaald en Peter Timmer benutte de strafschop. Vijf minuten later trok Ruud ter Heide met een rake kopbal uit een voorzet van Jorrit Kunst de stand gelijk. FC Emmen kreeg genoeg kansen maar de lat stond een treffer van Randy Wolters in de weg, een kopbal van Ruud ter Heide werd op fabuleuze wijze door ZBC doelman Giel Bakker gestopt en Wolters schoot kort daarna in de handen van de doelman in plaats van de vrij staande man aan te spelen. Drie minuten voor de pauze benutte Ruud ter Heide dan een voorzet van Jeffrey de Visscher voor de 1-2. FC Emmen speelde op dat moment met tien man omdat Bart de Groot was uitgevallen en alleen Harmen Kuperus als wissel aanwezig was. Reserve doelman Kuperus kreeg in de pauze een snelcursus aanvallend voetbal en trad in de tweede helft op als linkerspits. Hij scoorde zo waar maar scheidsrechter Holties schatte het historische moment niet op waarde door er buitenspel in te zien. Omdat ZBC inmiddels de tweede keus had opgesteld, ging het scoren een stuk gemakkelijker. De mooiste treffer was van Johnny de Vries die vanaf een meter of dertig raak pegelde.
ZBC-FC Emmen 1-9.  16. Timmer (strafschop) 1-0, 21. Ter Heide 1-1, 42. Ter Heide 1-2, 51. Ter Heide 1-3, 62. Ter Heide 1-4, 64. De Vries 1-5, 67. Ter Heide 1-6, 70. Ter Heide 1-7, 75. Wolters 1-8, 84. Ter Heide 1-9. Scheidsrechter: Holties. Toeschouwers: 300.
FC Emmen: Kuperus; Kunst, Fischer, De Groot (46. Zeinstra), Sterk, Metaj, De Vries, De Visscher, Almeida, Ter Heide, Wolters.