Ruud ter Heide vierde zijn rentree met twee treffers.

Shkodran Metaj krijgt het gewicht van een Cambuur speler op zich.

Mauricio Mazzetti in duel met Sicco Brouwer.

Marvin Wijks zet voor met Gustavo van der Veen in de buurt (Foto’s FC Emmen Media)

De wedstrijd was bedoeld om de spelers die op de terugweg waren van blessures of andere problemen speeltijd te geven en uiteraard de spelers die normaal gesproken buiten de basis vallen.Bij FC Emmen bleven dus de meeste basisspelers aan de kant wat ook bij SC Cambuur het geval was. Opvallendste speler bij FC Emmen was in de beginfase spits Ruud ter Heide die al na twee minuten scoorde. Er ging een knal op de lat van Marvin Wijks aan vooraf waarop Ter Heide de terugstuitende bal koeltjes langs doelman Leonard Nienhuis schoof: 1-0. Na een klein half uur verdubbelde Ruud ter Heide de stand toen hij uit een door Shkodran Metaj genomen hoekschop Nienhuis voor de tweede maal passeerde. Daarna gebeurde er in de eerste helft geen opvallende zaken meer, beide teams speelden uiteraard in een ongebruikelijke samenstelling wat het spel niet altijd ten goede kwam. De Friezen verloren bovendien al na twee minuten spits Martijn Barto die een treffer op de knie van Michal Mravec kreeg toegediend. Mravec kreeg daarvoor geel van scheidsrechter Eleveld.
Na de pauze keerde bij FC Emmen de onopvallend acterende Rutger Worm niet terug en werd vervangen door Kay Velda. De eerste kans viel in de 48e minuut via de actieve Marvin Wijks die de lat raakte. Wijks kreeg tien minuten voor het einde nog een dot van een kans toen hij na een onderschepping door Ruud ter Heide vrij baan had maar de bal niet langs doelman Nienhuis kreeg. Twee minuten later ging Elson Almeida na een een-tweetje met Ter Heide halverwege het strafschopgebied onderuit maar scheidsrechter Eleveld oordeelde dat de Emmenaar vrijwillig het gras had opgezocht. Bij Cambuur waren er nog een paar kansjes geweest via Vincent Weijl die twee keer tot schot kwam. De eerste keer stopte Harm Zeinstra de inzet en bij de tweede poging vanaf de zestienmeter mikte hij hoog over. Bij Cambuur speelde in de tweede helft nog een tweeling uit Estland, Raico en Rando Leokin, mee terwijl het Estlandse tintje nog werd versterkt door een vlaggenist uit Estland.
FC Emmen-SC Cambuur 2-0 (2-0). 2. Ter Heide 1-0, 25. Ter Heide 2-0. Scheidsrechter: Eleveld. Gele kaart: Mravec (FC Emmen).
FC Emmen: Zeinstra; Almeida, Görtz, Mazzetti, Kunst (55. Maynard), Mravec, Worm (46. Velda), Metaj, De Visscher, Ter Heide, Wijks.
SC Cambuur: Nienhuis; Brouwer, Özturk, Broekhof, Bijker, Dantuma, Diemers, Van der Heide (60. Raico Leokin), Barto (2. Van der Veen), Tighadouini (60. Rando Leokin), Weijl.