Terug naar overzicht Terug

Ruud Jalving na dit seizoen naar ACV


Ruud Jalving maakt dit seizoen af als trainer van FC Emmen Onder 21, maar zal daarna vertrekken naar ACV in Assen. De 48-jarige trainer keert daarmee terug naar de club waar hij maar liefst negen seizoenen speelde.

Jalving heeft ook bij FC Emmen een verleden als speler. Van 1992 tot en met 1996 speelde hij in totaal 65 officiële wedstrijden in het eerste elftal van FC Emmen.

In 2018 kwam Jalving bij FC Emmen als trainer van FC Emmen Onder 15 en werd al snel trainer van FC Emmen Onder 19. Op dit moment is hij bezig met zijn tweede seizoen als trainer van de oudste jeugd van de club.

Hoofd jeugdopleidingen René Grummel: “Ruud is altijd een goede trainer voor ons geweest – en is dat nog steeds. Hij denkt mee met de ontwikkeling van de opleiding en de organisatie van de club. In onze open cultuur is altijd ruimte om dingen te bespreken en we begrijpen dat dit een mooie kans voor hem is. Maar we vinden het uiteraard jammer dat hij gaat.”

Nu gaat FC Emmen op zoek naar een nieuwe trainer voor FC Emmen Onder 21. Grummel: “We willen de trainersstaf zo goed mogelijk invullen. Er zal in ieder geval wat bij moeten, maar de trainer voor FC Emmen Onder 21 zou van zowel binnen als buiten de club kunnen komen.”

Succes, Ruud!