Terug naar overzicht Terug

Ruim 1000 leerlingen doen mee aan clinics


Ruim honderden leerlingen van verschillende FC Emmen Scholen hebben de afgelopen weken deelgenomen aan een FC Emmen School-clinic. In de maanden november en december bezoekt FC Emmen Naoberschap met haar maatschappelijke voetbaltrainers nog vele andere basisscholen in de gemeente Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn voor het geven van een clinic. Daarmee komt het totaal aantal leerlingen dat in beweging komt tijdens een FC Emmen School-clinic op ruim 1000 kinderen!


Over de FC Emmen School
In september 2021 is het project ‘De FC Emmen School’ van start gegaan. Hierbij kunnen basisscholen uit de gemeente Emmen, Borger-Odoorn en Coevorden een ‘FC Emmen School’ worden. FC Emmen Naoberschap wil graag samenwerken met de basisscholen in haar verzorgingsgebied, omdat ze hiermee willen bijdragen aan het verbeteren van de maatschappelijke thema’s. De verschillende activiteiten van de FC Emmen School vallen onder drie pijlers: educatie, gezondheid en sportparticipatie. Als een basisschool een FC Emmen School wordt, krijgt een klas een menukaart waarbij de klas een keuze kan maken uit verschillende activiteiten binnen deze drie pijlers.

Op de menukaart staan de volgende activiteiten:

Voorlezen
In Nederland vinden verschillende activiteiten plaats die erop gericht zijn om de jeugd aan het lezen te krijgen. De Kinderboekenweek is hier een mooi voorbeeld van. Tijdens de Kinderboekenweek biedt de FC Emmen School een voorleesmoment aan. Een speler van FC Emmen komt dan in de klas om voor te lezen.

Trots op Drenthe
In Drenthe zijn we erg trots op onze provincie! In samenwerking met het Huus van de Taol biedt de FC Emmen School les in de Drentse taal aan. Daarnaast bieden zij in samenwerking met Marketing Drenthe een workshop ‘Trots op Drenthe’ aan. Met deze online workshop ontwerpt een leerling een eigen advertentie/billboard en laat hij/zij zien wat het allerleukste of allermooiste van onze provincie is. De drie beste advertenties zullen écht gebruikt gaan worden in de provincie als advertentie!

Voetbalclinic
De maatschappelijke trainers van FC Emmen komen tijdens de sportles of sportdag van de basisschool langs om een voetbalclinic te verzorgen. Deze clinic is bij een voetbalvereniging of een trapveldje in de buurt van de school.

Wedstrijdbezoek
Een FC Emmen school krijgt één keer per seizoen de kans om een wedstrijd van FC Emmen te bezoeken. Dit bieden wij aan om sociale contacten tussen de kinderen te stimuleren en ze kennis te laten maken met de beleving van FC Emmen.

Persconferentie
Tijdens deze activiteit krijgen leerlingen de kans om vragen te stellen aan de spelers en/of trainers van FC Emmen. Het doel is het stimuleren en bevorderen van de Nederlandse taal (onderbouw) en Engelse taal (bovenbouw).

Mediawijsheid
Tegenwoordig is bijna ieder kind aan het gamen. Hoe kan dat verantwoord? Door middel van een aantal interactieve workshops waarbij FC Emmen haar eSporters inzet maken kinderen kennis met verantwoord gamen.

Workshop FairPlay
Daarnaast biedt de FC Emmen school een workshop FairPlay, in relatie tot social media gebruik, aan. Tijdens deze workshop wordt er aandacht gegeven aan bijvoorbeeld discriminatie en pesten.