Terug naar overzicht Terug

RTL 7 ELKE WEEK MET 'VOETBALVRIJDAGAVOND'


 ‘VI’ gaat hiermee naar twee uitzendingen per week. Op maandag wordt zoals vanouds teruggeblikt op het afgelopen speelweekend, in de nieuwe editie op vrijdagavond zullen de wedstrijden in de verschillende competities worden voorbeschouwt. Presentator Wilfred Genee schakelt tussen de visies van zijn gasten terwijl vaste analyticus Johan Derksen zijn primeurs en ongezouten mening in de groep gooit. Nieuw het komend seizoen is dat het publiek weer terug is bij de sfeervolle voetbaltalkshow en dat er reportages bij zullen komen. Clubs dichtbij in de eigen regio, de opkomende talenten en vooral veel doelpunten; de wedstrijden in de Jupiler League weten steeds meer tv-kijkers te boeien.


 Gedurende het komende seizoen begint elke ‘voetbalvrijdagavond’ met een live uitgezonden toptreffen in deze competitie. Na afloop van ‘VI’ kan men de andere wedstrijden uit de Jupiler League in samenvatting zien en wordt met de nieuwe ranglijst afgesloten. Daarmee werkt RTL 7 aan een avond gevuld met doelpunten, analyses en de nodige humor. Peter Lubbers, programmadirecteur RTL 7: “RTL 7 richt zich op mannen en dan is sport en met name voetbal een belangrijk thema. Elk weekend richten vele mannen hun vizier op de voetbalvelden en met de Jupiler League en ‘VI’ kunnen zij hieraan voorafgaand uitgebreid warm lopen bij RTL 7.”

 De ‘voetbalvrijdagavond’ ontwikkelt zich op meerdere vlakken. De hoofd- en naamgevende sponsor, Jupiler, Eyeworks Sport en de clubs werken nauw samen met de Coöperatie Eerste Divisie (CED) om de belevenis rond de Jupiler League op vrijdagavond naar een hoger plan te tillen. Patrick Brand, directeur van de CED is erg blij met dit besluit: “Het is een duidelijke stap vooruit voor de Jupiler League, passend binnen de strategie tot verdere professionalisering en het genereren van meer bereik en exposure voor onze clubs. Naast de stap vooruit qua exposure betekent het een nieuwe kans om de vrijdagavond in samenwerking met Jupiler verder invulling te geven, op tv, via het internet, op de mobiele telefoon, maar zeker ook de belevenis in het stadion. Op 7 augustus start de competitie en begint het weekend met de Jupiler League!” 

Ook Eyeworks Sport is content met de uitbreiding van voetbalprogrammering door RTL7. Eyeworks Sport algemeen directeur Will Moerer: “VI op de vrijdagavond, vooruitblikkend op het voetbalweekeind, heeft absoluut een toegevoegde waarde. De live wedstrijd zal vanzelfsprekend met meer camera’s worden gedaan dan voorheen, zodat ook dat de wijze waarop de Jupiler League in beeld wordt gebracht een positieve impuls geeft.” De Jupiler League samenvattingen zullen daarnaast gedurende de week dagelijks te zien op Eredivisie Live en Jupilerleague.nl. Wilfred Genee: “Live voetbal en ‘VI’ op de vrijdagavond, beter kun je je weekend niet beginnen.” 

 Uitzending: RTL 7, elke vrijdag, vanaf vrijdag 7 augustus.Websites: www.rtl7.nl, www.rtlvoetbal.nl, www.jupilerleague.nl