Terug naar overzicht Terug

Roland Bergkamp en Tim Siekman terug in de basis


Over een doelstelling voor de tweede helft van het seizoen houdt trainer Joop Gall een slag om de arm. ,,We hebben het behalen van de play offs nog niet uit ons hoofd gezet. En zoals de stand op dit moment is kunnen we best meedoen. Aan de andere kant wordt het er natuurlijk niet gemakkelijker op zo lang we met een minimale selectie werken. Het is zaak gevrijwaard van blessures en schorsingen te blijven. Krijgen we daar te veel last van, moeten we aan kwaliteit inleveren. Dat moeten de mensen wel beseffen. Voor de winterstop zag je al dat door het ontbreken van basisspelers de balans uit het elftal raakte waardoor we veel punten verspeelden.”


Voor de wedstrijd tegen Jong Ajax heeft Gall keuzes moeten maken omdat er op dit moment met Anmar Almubaraki slechts één geblesseerde is. Voorin was het Roland Bergkamp of Wout Weghorst in de punt van de aanval en het is eerstgenoemde geworden. ,,Voorop gesteld is dat Weghorst het op dit moment goed doet”, verklaart Joop Gall. ,,De keuze was dan ook niet gemakkelijk maar we vonden toch dat Bergkamp minder onrustig is en ook minder balverlies lijdt.” Wout Weghorst stond de laatste drie duels voor de winterstop in de basis en scoorde een maal. Wat evenveel was als Roland Bergkamp in drie invalbeurten.

Voor de geschorste Sander Rozema staat Yannick de Wit verder in de basis terwijl Tim Siekman, die de laatste vijf wedstrijden heeft gemist, weer met Luis Pedro het centrale deel van de defensie vormt. Shkodran Metaj neemt na een wedstrijd schorsing zijn inmiddels vertrouwde linksbackplaats weer in waardoor Said Bakkati naar de reservebank is verwezen. Quenten Martinus is weer fit wat goed uitkomt omdat een eventueel alternatief als Almubaraki geblesseerd is. De uit het Verre Oosten teruggekeerde Bart de Groot moet genoegen nemen met een plaatsje op de bank.

De opstelling van Jong Ajax blijft voor trainer Joop Gall een mysterie tot kort voor de wedstrijd. Met inmiddels meer dan vijftig spelers ingezet is het elke week wat anders bij de Amsterdammers. ,,Het enige wat ik weet is dat ze in 4-3-3 gaan spelen want dat is voorschrift bij Ajax. Daar kun je je dus wel op instellen.” Bij Jong Ajax spelen in ieder geval Mike van der Hoorn en het talent Ricardo Kishna die onlangs een meerjarig contract heeft getekend. Riechedley Bazoer speelt niet wegens een knieblessure terwijl Geoffrey Castillion en Danzell Gravenberch contact met NEC Nijmegen hebben.

 FC Emmen: Van der Vlag; Almeida, Luis Pedro, Siekman, Metaj, Olijve, De Wit, Bannink, Resida, Bergkamp, Martinus.