Reserves lijden nipte nederlaag

FC Emmen 2 heeft een besloten oefenduel tegen FC Groningen 2 met 1-2 verloren.

De bezoekers kwamen al snel op voorsprong. Na slordig balverlies kon Daleho Irandust de bal op randje zestien onderscheppen. Emmer doelman Max Wolfs stond nog in de korte hoek en dus kon de Groningse aanvaller in de verre hoek raak schieten.

FC Groningen had dik een kwartier later nog een goede kans op de 0-2, maar Julius Dirksen voorkwam een treffer. Ragnar Oratmangoen legde de bal terug op Irandust, maar Dirksen gooide zich ervoor en uiteindelijk kon Michaël Heylen de bal wegwerken.

In de laatste tien minuten van de eerste helft kwamen er kansen voor de Emmenaren. Eerst werkte Ben Scholte een corner van Jasin Assehnoun via de grond nog over het doel. Kort daarna kreeg Assehnoun alsnog een assist op zijn naam; hij legde de bal vanaf de achterlijn terug op Azzeddine Toufiqui, die van dichtbij de bal tegen de touwen werkte: 1-1. Even leken we daarna ook nog een strafschop te krijgen toen eerst Fernando Pacheco en daarna Assehnoun in het Groningse strafschopgebied naar de grond gingen, maar het fluitsignaal bleef uit.

Opnieuw een achterstand
Met Remi van Ekeris in de ploeg voor Ahmed El Messaoudi (waardoor Scholte een linie terugging) begon de ploeg van Casper Goedkoop aan de tweede helft. Een kwartier na rust kwam Groningen opnieuw op voorsprong. Wolfs moest een Groningse inzet lossen en de rebound werd binnengewerkt door Luciano Valente.

De Drenten gingen voor de tweede maal op zoek naar de gelijkmaker. Die was vijf minuten na de 1-2 al heel dichtbij; Pacheco dribbelde langs zijn tegenstanders en legde de bal klaar voor de ingevallen Lorenzo Ebecilio, maar zijn schot werd gekraakt. Daarna schoot Toufiqui naast en zo bleef de achterstand op het scorebord staan.

In het laatste kwartier kopte Scholte nog voorlangs uit een voorzet van Mohamed Bouchouari en schoot Bouchouari zelf hard over. Aan de andere kant moest Wolfs redding brengen op pogingen van Oratmangoen en Damil Dankerlui. In de slotminuten kreeg Remi van Ekeris nog een kans na een combinatie met Ebecilio, maar zijn schot verdween via een Groninger over de achterlijn. In de daarop volgende corner kopte Scholte naast en zo bleef het bij 1-2 op De Oude Meerdijk.

De volgende oefenwedstrijd van FC Emmen 2 staat gepland op zondag 11 september om 12.00 uur, dan gaan we op bezoek bij sc Heerenveen 2.

FC Emmen 2 – FC Groningen 2: 1-2
5. Irandust 0-1
41. Toufiqui 1-1
63. Valente 1-2

FC Emmen 2: Wolfs; Bouchouari, Heylen (88. De Lannoy), Dirksen (63. Luzayadio), Hardeveld; El Messaoudi (46. Van Ekeris), Toufiqui; Pacheco (88. Sluiter), Scholte, Assehnoun; Sánchez (63. Ebecilio).

FC Groningen 2: De Boer; Van Gelderen (46. Van Kaam), Musampa (62. Blokzijl), Sverko, Kalley; Irandust, Matuta, Dankerlui, Abraham (46. Schreuders); Oratmangoen, Valente (75. Slor).