Terug naar overzicht Terug

Reserves FC Emmen winnen met 2-0 van Heerenveen


De reserves van FC Emmen wisten vanmiddag in een oefenduel met 2-0 te winnen van die van sc Heerenveen. Kian Slor en Luciano Carty waren trefzeker.

In de eerste helft was Emmen grotendeels dominant in balbezit. Daaruit ontstonden echter slechts enkele spaarzame mogelijkheden. Mart Lieder brak dankzij goede pressing van Azzeddine Toufiqui door, maar zijn inzet stuitte op de vuisten van doelman Erwin Mulder. Vlak voor rust brak Slor de ban door net buiten de zestien venijnig uit te halen en de rechterbovenhoek te treffen.

Na rust zette Heerenveen ietwat aan, wat resulteerde in enkele grote kansen. Eén daarvan belandde op de paal, de ander wist Indy Groothuizen te keren. Lieder dook aan de andere kant twee keer vrij voor Mulder op, beide keren op aangeven van Rui Mendes. Helaas wist hij niet te scoren. De net ingevallen Carty deed dat wel. Hij was meteen trefzeker bij zijn eerste balcontact. Een vrije bal belandde bij de tweede paal, waar de vleugelaanvaller wel raad mee wist.

Volgende week maandag 14 februari komen de reserves weer in actie. Dan staat om 14.30 uur de uitwedstrijd tegen FC Twente op het programma.