Raymond Gyasi doet FC Emmen de das om

FC Emmen heeft het oefenduel tegen SC Cambuur met 1-0 verloren. De enige treffer viel zeven minuten voor tijd uitgerekend door ex-FC Emmen speler Raymond Gyasi. De wedstrijd werd in Kollum gespeeld en trok op een regenachtige avond zo’n duizend toeschouwers.
In de eerste helft gebeurde er aan beide kanten niet bijster veel. SC Cambuur had wat meer balbezit maar de Emmer verdediging gaf nauwelijks kansen weg. Een goede rol daarbij vertolkte de Duitser Viktor Maier. Na de pauze was er iets meer actie hoewel FC Emmen aanvallend niet veel liet zien. Spits Rogier Krohne werd vrijwel nooit bereikt en kon aldus ook niet voor gevaar zorgen. Een actie van Derian Reinders had kort voor tijd iets kunnen opleveren indien hij tijdig Junior Albertus had bereikt maar dat lukte niet. Kort daarna viel de winnende goal. Rowdy van der Putten, die eerder geel had gekregen, bereikte met een steekpass Raymond Gyasi die alleen voor doelman Dennis Telgenkamp niet faalde: 1-0.
FC Emmen gaat aanstaande vrijdag wederom richting Friesland voor een duel tegen SC Heerenveen. Die wedstrijd wordt in Sexbierum gespeeld en begint om 19.00 uur.

SC Cambuur-FC Emmen 1-0. 83. Gyasi 1-0. Scheidsrechter: Kooij. Gele kaart: Van der Putten (SC Cambuur), Klok (FC Emmen). Toeschouwers: 1021.
SC Cambuur 1e helft: Nienhuis , Anderson, N’Toko, Bosz, Blackson, Vissie, Bakker, Van de Streek, Houtkoop, Barto, Constancia.
SC Cambuur 2e helft helft: Zeinstra, Van Deelen, Steenvoorden, Peersman, El Baad, Van Warven, Monteiro, Masek, Hoefdraad, Van der Putten, Gyasi.
FC Emmen: Telgenkamp; Maier, Bakker (73. Dos Santos), Siekman, Aslan (46. Olijve), Rozema (62. Boateng), Bos (80. Reinders), Mannes, Klok (80. Baric), Krohne (62. Albertus), Danso (62. Mulder).

Jurjan Mannes en Sander Rozema hebben een Cambuur speler in de tang.

Erixon Danso maakte tegen Cambuur zijn eerste speelminuten (Foto’s: Roel Bos/Sportfoto.org.

Raymond Gyasi (rechts voorgrond) heeft zijn oude ploeg op achterstand gezet (Foto: SC Cambuur).