Rake strafschop genoeg voor winst op Den Bosch

De thuiswedstrijd tegen FC Den Bosch is geëindigd in een 1-0 overwinning. De mannen van Fred Grim gaan daardoor met een lekker gevoel de interlandperiode in.

Terwijl er op de zuidtribune een groot en schitterend spandoek omhoog werd gehesen met daarop de tekst ‘de beuk er in’, kwamen de spelers het veld op. De spelers leken die opdracht van de supporters in de eerste helft prima uit te voeren door wederom hoog druk te zetten. Piotr Parzyszek stuitte in het eerste kwartier met een kopbal en een hard schot op doelman Jakub Ojrzynski en zo bleef een snelle openingstreffer uit. Vervolgens leverden schoten van Desley Ubbink, Jari Vlak en Ahmed El Messaoudi gevaar op, maar ook geen treffer.

Een paar minuten voor rust viel de verdiende openingstreffer toch. In de kluts kreeg een Den Bosch-verdediger de bal op de hand en scheidsrechter Robin Hensgens wees naar de stip. Aanvoerder Vlak benutte de strafschop en was zo in zijn honderdste reguliere competitiewedstrijd voor FC Emmen trefzeker. Vlak voor het rustsignaal waren Ubbink (na een mooie aanval) en Lucas Bernadou (met een volley) nog gevaarlijk.

De voorsprong komt amper in gevaar
Ook na rust was het vooral Emmen dat de bal had en ontstonden er kansen voor Bernadou, Lorenzo Burnet en Vlak. Aan de andere kant moest Emmer doelman Jan Hoekstra zich ook voor het eerst echt in het zweet werken, toen Salah-Eddine Oulad M’Hand het met een schot van randje zestien in de korte hoek probeerde.

In het laatste kwartier van de officiële speeltijd bleven de Drenten op zoek gaan naar de tweede treffer. Een vrije trap van Ubbink leverde een penibele situatie op voor het Bossche doel en even later zeilde een vlammend schot van El Messaoudi maar net over het doel. De ingevallen Ben Scholte kreeg het publiek ook nog op de banken, toen hij na een mooie combinatie met El Messaoudi in de zestien van de tegenstander een Zidane-draai deed maar zich helaas net niet vrijspeelde.

Vlak voor tijd leek Scholte alsnog de 2-0 te maken. Na een goede uitbraak van de net ingevallen Patrick Brouwer en Parzyszek kreeg hij de bal op links, maar zijn schot spatte uiteen op de paal in de korte hoek. Daardoor was het toch enigszins billenknijpen tot het laatste fluitsignaal, maar gelukkig bleef het bij 1-0 op De Oude Meerdijk.

Door de overwinning blijven we bovenin de Keuken Kampioen Divisie meedraaien, op plek vier momenteel. Over twee weken speelt FC Emmen zijn volgende wedstrijd, dan gaan we op bezoek bij Helmond Sport.

FC Emmen – FC Den Bosch: 1-0
39. Jari Vlak 1-0 (pen.)