Quick '20 dwingt C-jeugd tot beslissingsduel

Hoewel de Emmenaren in de tweede helft van de competitie voortdurend bovenaan hebben gestaan met Quick ’20 in de achtervolging, lag de verhouding in dit met veel spanning tegemoet geziene duel geheel anders. De formatie uit Oldenzaal, op één speler na volledig uit tweedejaars samengesteld, pakte de thuisclub vanaf de eerste minuut gelijk bij de strot en dicteerde de wedstrijd. Niet alleen fysiek sterker maar ook in voetballend opzicht was Quick ’20 de meerdere. In de beginfase leidde dat al tot enkele uitstekende kansen maar de beste man van de Emmenaren stond met Joost Schrik in de goal. Na een kwartier moest hij echter toch zwichten voor een inzet van Bart Iepma. Kort daarop juichten de gasten opnieuw maar die treffer werd wegens buitenspel door de goed leidende scheidsrechter Marije Deuring wegens buitenspel afgekeurd. FC Emmen had over de gehele wedstrijd nauwelijks doelrijpe mogelijkheden, op de 32e minuut van de eerste helft na. Stefan Kikkert kwam vrij voor de doelman, passeerde hem ook maar zijn schot ging een halve meter langs de voor hem verkeerde kant van de staander. Na de rust begon Quick ’20 wederom sterk tegen een FC Emmen dat verreweg de meeste duels verloor en daardoor niet aan voetballen toe kwam. De beslissende 0-2 viel in de 58e minuut toen Kyle Millard met een boogbal vanaf een meter of twintig doelman Joost Schrik klopte: 0-2. FC Emmen drong nog wel even aan maar de verdediging van de gasten bleef redelijk moeiteloos overeind.
Volgende week moeten beide teams dus op herhaling en dit duel zal hoogstwaarschijnlijk op het sportpark van HHC Hardenberg worden gespeeld.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baas (57. Hensens), Leon Berens, Nijkamp (69. Kroeze), Heerkes, Boer (67. Zeilstra), Kikkert, Bjorn Berends.

Sem Nijkamp probeert zich een weg door de Quick verdediging te banen.

Stefan Kikkert passeert doelman Lars Iepma van Quick ’20 maar de bal zou een halve meter naast gaan.

De Emmer doelman Joost Schrik had een drukke dag en krijgt hier hulp van de dwarslat.

Sander Boer (rechts) in een kopduel verwikkeld (Foto’s FC Emmen Media).