Terug naar overzicht Terug

Q&S Gartendeco nieuwe hoofdsponsor FC Emmen


Q&S Gartendeco uit Meppen (Duitsland) zal met ingang van het seizoen 2015-2016 Sunoil Biodiesel opvolgen als hoofdsponsor van FC Emmen. Vanaf 1 juli 2015 zal het logo van de nieuwe hoofdsponsor op de wedstrijdshirts prijken. Club en sponsor kwamen een overeenkomst voor het seizoen 2015-2016 overeen, met de intentie te komen tot een langdurige samenwerking.


Manfred Specken (2e van links) en Joost Quispel tekenen de overeenkomst. Rechts kijkt FC Emmen directeur Wim Beekman goedkeurend toe.

Van rechts naar links Bas Aalderink, Cas Peters, Roland Bergkamp en Thijs Oosting showen het nieuwe (uit)tenue en het huidige.

Sunoil Biodiesel directeur Wilfred Hadders krijgt de bloemen.

Begonnen in 1999 met 6.000 m2 showterrein is Q&S Gartendeco  in de afgelopen 15 jaar uitgegroeid tot één van de grootste tuincentra in Nederland en Duitsland met anno 2015 een showterrein van maar liefst 40.000 m2. In die 15 jaar is Q&S dé partner geworden op het gebied van veranda’s, luxe houtbouw, blokhutten, sierbestrating, waterornamenten en alle mogelijke toebehoren en kan men inmiddels rekenen op klanten komend vanuit Delfzijl tot aan Amsterdam aan toe. Het succes van Q&S Gartendeco is toe te wijzen aan het grote assortiment en bovenal de hoge kwaliteit van de producten, waarbij snelle levering en een erg goede service hoog in het vaandel staan. In de verhouding prijs/kwaliteit is Q&S Gartendeco niet te verslaan.

De pers en andere nieuwsgierigen in het tuincentrum van Q&S (Foto’s: Bennie Wolbers).

Q&S is een afkorting van Quispel en Specken of wel Joost Quispel en Manfred Specken die behalve het feit dat ze eigenaren van het tuincentrum zijn ook gemeen hebben dat ze beiden voor Emmen hebben gespeeld. Manfred Specken (1973) speelde in het seizoen 1994/1995 aan de Meerdijk en maakte zijn debuut op 13 augustus 1994 tijdens de bekerwedstrijd FC Groningen-Emmen (1-0). Hij speelde 8 competitie- en 3 bekerwedstrijden voor Emmen. Joost Quispel (1976) maakte op 15 mei 1993 als 17-jarige zijn debuut tijdens Emmen-Heracles Almelo (1-1) in de 46e minuut als invaller voor Frank Veldwijk. In de seizoenen 1992/93, 1993/94 en 1994/95 speelde hij 13 wedstrijden voor FC Emmen. Tijdens de presentatie duidde Joost Quispel aan dat de club een grote invloed op hun ontwikkeling heeft gehad. ,,We zijn er trots op de nieuwe hoofdsponsor van FC Emmen te zijn omdat we onze vriendschap in de tijd dat we daar beiden hebben gevoetbald is ontstaan.”  

Het voetbal speelt nog steeds een belangrijke rol in het leven van het succesvolle duo. Manfred Specken heeft na zijn verblijf bij Emmen nog een viertal jaren bij TuS Lingen gespeeld en herinnert zich nog graag wedstrijden tegen Bayern München en 1.FC Kaiserslautern. Vader Bennie was ooit in de jaren zestig een regelmatige scorende aanvaller bij de semiprofclubs Zwartemeer en Veendam. Joost Quispel heeft twee zeer getalenteerde zonen die respectievelijk in FC Twente C1 en D1 spelen.

 

Joost Quispel 1995 (middelste speler)

 

Manfred Specken, teamposter 94-95 (bovenste rij derde van links)