Prima afsluiting jeugdteams FC Emmen

Go Ahead Eagles A1-FC Emmen A1 0-1
FC Emmen is door de winst op Go Ahead Eagles, dat als derde stond geklasseerd, als zesde in de eerste divisie geëindigd. Het speelde in Twello een bekeken wedstrijd tegen een iets beter combinerend Go Ahead Eagles maar stichtte gevaar met counters. Voor de rust was Jeffrey Visser dichtbij de 0-1 maar tikte net naast. Frank Schijff had ook een redelijke mogelijkheid maar raakte de bal verkeerd. Na rust was het een zelfde spelbeeld waarin de Emmenaren nu wel scoorden. Twintig minuten voor tijd trok Tim Siekman vanaf de achterlijn voor waarop Wouter van Aanholt intikte: 0-1. Voor Wouter van aanholt was het zijn zevende goal in de laatste zeven wedstrijden. De Deventenaren zetten vervolgens aan voor een slotoffensief maar konden de druk niet in doelpunten omzetten. Via Rick ten Voorde kreeg FC Emmen nog een kans, hij tikte de bal over de doelman maar ook net naast. Een misverstand tussen Corbin Kuilder en doelman Gerben Springer had nog toch de gelijkmaker kunnen leiden maar het liep goed af. In de slotfase maakte verdediger René Wolbers zijn rentree na een blessure die hem vanaf eind januari buitenspel had gehouden. Bij FC Emmen speelden Gerben Springer en Janko Dekker hun laatste wedstrijd in het shirt van FC Emmen. Laatstgenoemde gaat naar Rolder Boys terwijl Springer vermoedelijk naar zijn oude vereniging CEC terug gaat. Vertrekken doet ook trainer Eric Lippold die een functie bij HHC Hardenberg heeft aanvaard.
FC Emmen A1: Springer; Kuilder, Schijff, Dekker, Siekman, Moolhuizen, Van Aanholt, Schonewille, Beeksma (52. Ten Voorde), Fidom, Visser (70. Wolbers).

FC Emmen B1-Haarlem B1 2-1
FC Emmen B1 maakte tegen het aanmerkelijk hoger geklasseerde Haarlem vooral voor de pauze een prima indruk. Het kreeg een handvol uitstekende kansen, zo raakte zowel Joost Wolting (uit een vrije trap ineens) als Gianluca Caria de lat. Jurgen Locadia kon halverwege een vrije kans niet verzilveren maar Dries Jan Bal en Luciano Slagveer deden dat wel. Bal scoorde in de 21e minuut vanaf net buiten de zestien meter en Slagveer trof uit een moeilijke hoek doel. Tien minuten voor de pauze kwamen de gasten terug door een kopbal van Menno Schelling uit een hoekschop. Na de pauze gaf Haarlem aanvankelijk de toon aan. De Emmenaren waren moeilijk van de eigen helft af te krijgen maar herstelden zich in de slotfase. Zo kreeg Jurgen Locadia nog een dot van een kans maar schoot vanaf vijf meter over waardoor het 2-1 bleef. Voor trainer Rick Mulder was het de laatste officiële wedstrijd voor FC Emmen B1, hij gaat evenals Eric Lippold naar HHC Hardenberg.
FC Emmen B1: Zinger: Fokkens, Van der Ham, Van der Berg (72. Poelstra), Dos Reis (75. Hoff), IJzerman (32. Koenders), Wolting, Bal (65. Chacon), Locadia, Caria.

Gianluca Caria ziet zijn actie mislukken.

Jeroen van der Ham sticht gevaar voor het doel van Haarlem.

Doelman Wiebe Zinger, in het geel net zichtbaar, krijgt hulp van bijna de complete ploeg.

Jurgen Locadia ziet kans vanaf deze plek over te tikken (Foto’s FC Emmen Media).

FC Emmen C1-HSC ’21 C1 3-0
Kampioen FC Emmen C1 heeft het seizoen ongeslagen beëindigd. De 3-0 winst op de ploeg uit Haaksbergen stond nimmer ter discussie hoewel de doelpunten niet rijkelijk vloeiden. In de eerste helft was alleen Jurgen Locadia (23e) succesvol en na de thee maakten Dilan van Bree (45e) en Jens Jurn Streutker de 3-0 vol. Het was het laatste competitieduel onder trainer Hans Kamphuis die het volgende seizoen de B-jeugd gaat begeleiden. Verder gaat Michael Chacon naar SC Heerenveen en wordt ook rekening gehouden met het vertrek van topscorer Jurgen Locadia.
FC Emmen C1: Berends (36. Schuldink): Jonkers, Poelstra (55. Hindriks), Streutker, Tom Westebring, Van Bree, Chacon (36. Warmolts), Elperman, Slagveer (36. Schra), Locadia (36. Ypenburg), Stollenga.