Prachtige dag voor jeugdafdeling FC Emmen

Ajax A2 – C Emmen A1 2-3
25. Dekker 0-1, 44. Jaspers 0-2, 70. 1-2, 75. 2-2, 90. De Roo 2-3
De eerste overwinning van een Emmer jeugdteam in Amsterdam werd in de eerste helft gestimuleerd door een rode kaart voor de Ajax-doelman in de 25e minuut. Hij kreeg die wegens hands en Janko Dekker schoot vervolgens de vrije trap via de binnenkant van de paal binnen: 0-1. Op slag van rust verhoogde Danny Jaspers met een loeihard schot vanaf een meter of dertig tot 0-2. De bal vloog via de onderkant van de lat in het doel. De Amsterdammers kregen in de eerste helft geen enkele kans. Na de pauze kreeg FC Emmen aanvankelijk goede mogelijkheid om de voorsprong nog verder op te voeren maar Randy van der Weide en Danny Jaspers lieten die liggen. In plaats daarvan kwam Ajax sterk terug en na goals in de 70e en 75e minuut stond het plotseling 2-2. Vervolgens kreeg ook nog Joël de Almeida tien minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en moest vertrekken. In de laatste minuut kwam het toch nog goed met de Emmenaren. Uit een hoekschop van Janko Dekker kopte Martin de Roo de winnende treffer langs de invaller doelman van Ajax.
FC Emmen: Ebeltjes; Görtz, Roukema, De Roo, De Almeida; Dekker, De Groot (55. Zwikker), Moolhuizen; Jaspers (80. Johannes), Dost (68. Nouri), Van der Weide.

FC Emmen B1-Ajax B2 1-0.
74. Beeksma 1-0.
De overwinning was een tikkeltje geflatteerd maar de vreugde was er niet minder om. De ploeg van trainer Joseph Oosting moest het voornamelijk van de strijdlust hebben en die was optimaal. Aan kansen creëren kwamen de Emmenaren echter nauwelijks aan toe, de Amsterdammers echter wel. In de eerste helft voorkwam doelman Pieter IJzerman met een uitstekende redding een dreigende achterstand terwijl kort voor rust rechterverdediger Erwin de Vries als reddende engel optrad. Na de pauze opende Wesley Wakker met een goed schot dat net over ging maar daarna moest doelman IJzerman weer aan de bak. De Emmer sluitpost ging een keertje in de fout met een uittrap tegen het lichaam van een Ajacied aan en moest redding brengen door de tegenstander om het lichaam te pakken. Het leverde slechts een gele kaart op. Zes minuten voor het einde profiteerde Jordy Beeksma van een slordigheidje van een Amsterdamse verdediger en kon alleen op doelman Burger af gaan. Beeksma gaf hem vervolgens het nakijken: 1-0. In de laatste minuut liet Wesley Wakker nog been kans op de 2-0 liggen.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman, Van der Berg (60. Dos Reis), Schijff, Van Aanholt (72. Kazantzis), Kuilder (75. Bal), Ten Voorde, Wakker, Beeksma.

Frank Schijff is zijn tegenstander te snel af.

Corbin Kuilder verliest het duel van een look-a-like Urby Emanuelson.

René Wolbers (tweede van rechts) en Frank Schijff stichtten onrust voor het Ajax doel.

FC Emmen C1-Rohda Raalte C1 4-2
20. Locadia 1-0, 22. Caria 2-0, 25. 2-1, 35. Locadia 3-1, 45. 3-2, 65. Beijering 4-2.
Geen gemakkelijke wedstrijd van FC Emmen C1 dat in Rohda Raalte een bijna gelijkwaardige tegenstander trof. Na de goals van Jurgen Locadia en Gianliuca Caria, na aangeven van Wouter Beijering en Mike Koenders, kwamen de gasten terug tot 2-1 waarna Mike Koenders de ruststand op 3-1 bepaalde. Na de pauze raakte Koenders nog de lat waarna Rohda verkleinde tot 3-2. Vijf minuten voor tijd stelde Wouter Beijering na een combinatie met Gianluca Caria de zege veilig.
FC Emmen C1: Berends; Westebring, Hoff (18. Van Bree), Fokkens, Stollenga (65. Mensinga); Heekes, Caria, Koenders; Locadia, Slagveer (55. Hindriks), Beijering.

Be Quick Gr D1-FC Emmen D1 1-4
12. Rasevic 0-1, 35. Rasevic 0-2, 40. 1-2, 41. Chacon 1-3, 55. Huser 1-4.
De Groningers waren niet van plan FC Emmen een grote zege te schenken en hielden de ruimtes klein. Veel balbezit van de Emmenaren daardoor maar weinig openingen. Alleen Boris Rasevic scoorde voor de pauze uit een hoekschop van Pascal Huser. Dezelfde combinatie tekende ook voor de 0-2. Be Quick bracht de spanning er weer in door de 2-1 te scoren maar Michael Chacon en Pascal Huser zorgden vervolgens voor een veilige marge voor de koploper.
FC Emmen D1; Rob Schuldink (31. Bos); De Jong (31. Mol), Rijkens (31. Room), Warmolts, Westebring (31. Strating); Rasevic, Bouws (31. Jonkers), Ypenburg (31. Chacon); Meijer, Huser, Wouter Schuldnk.