Terug naar overzicht Terug

Peter van der Vlag keert terug op het oude nest


FC Emmen rondde vandaag de gesprekken af met goalie Peter van der Vlag. De ervaren doelverdediger keert na 3 seizoenen terug op het oude nest. Bij FC Emmen zal hij het komende seizoen de rol van reservedoelman op zich nemen.


Jan Korte: “We hebben een betrouwbare goede keeper én een aanstormend talent aan boord. Mocht één van de beide keepers uitvallen, dan is het toch wat krap. We wilden daarom een keeper toevoegen die een coachende rol voor de andere keepers en het elftal op zich zou nemen, maar mocht het nodig zijn er meteen staat. Dat Peter voldoet aan deze vereisten staat buiten kijf. Wij gaan het seizoen starten met een fantastisch keeperstrio waar wij veel vertrouwen in hebben.”

Peter van der Vlag: “Hoewel ik met enthousiasme mijn jawoord heb gegeven aan Be Quick, merkte ik dat het nu al kriebelde. Overal zijn ploegen druk met de voorbereiding, en ik kreeg het gevoel dat ik daar gewoon bij moest zijn. Bij FC Emmen heb ik een fantastische tijd gehad en ik wist dat ze nog zochten naar een extra doelverdediger. Toen de contacten gelegd waren kwam al snel de vraag of we niet iets voor elkaar konden gaan betekenen. Het antwoord luidt: ja, dit gaan we doen!”

Peter van der Vlag 5

Foto: Archief FC Emmen