Peru vierde op Copa America na late tegentreffer

Het Peru van Sergio Peña en Miguel Araujo is als vierde geëindigd op de Copa America. In de strijd om de derde plek werd met 3-2 verloren van Colombia. Peña speelde 78 minuten, Araujo bleef op de bank.

Vlak voor rust gaf Peña een prachtige diepe bal op Christian Cueva. Hij legde vervolgens terug op Yoshimar Yotún, die de 0-1 voor Peru binnenschoot. Na rust werd het echter al gauw gelijk door een rake vrije trap van Juventus-vleugelspeler Juan Cuadrado en een kwartier later werd het zelfs 2-1 voor de Colombianen via Luis Fernando Díaz. Tien minuten voor tijd kwam Peru uit een corner op gelijke hoogte via Gianluca Lapadula en het leek op verlenging uit te lopen. Maar in de slotseconde was het opnieuw Díaz die scoorde; hij schoot van buiten de zestien de bal in de kruising: 3-2.

Peña en Araujo hebben nu eerst twee weken vakantie en komen in de laatste week van juli weer naar Emmen.