Peru na zinderende penaltyreeks naar halve finale

Peru heeft zich afgelopen nacht ten koste van Paraguay geplaatst voor de halve finale, waarin de ploeg van Sergio Peña en Miguel Araujo het opneemt tegen gastland Brazilië.

Met Peña in de basis en Araujo op de bank, kwam Paraguay al na elf minuten op voorsprong door een doelpunt van Gustavo Gómez. Lang bleef die voorsprong niet op het bord staan, want tien minuten later zorgde Gianluca Lapadula voor de gelijkmaker. De goal kwam echter op naam van de maker van de 1-0: Gómez.

Na opnieuw een doelpunt van Lapadula (2-1) zette Gómez opnieuw een hoogtepunt van de wedstrijd op zijn naam. Vlak voor rust ontving hij zijn tweede gele kaart en moest Paraguay met tien man verder.

Dat ging de Paraguayanen goed af, want ze knokten zich terug tot 2-2. Pas tien minuten voor tijd leken de Peruanen alsnog de overwinning naar zich toe te trekken door de 3-2 te maken via Yoshimar Yotún, maar nadat ook Peruaan André Carrillo zijn tweede gele kaart kreeg werd het in de laatste minuut van de officiële speeltijd alsnog 3-3.

Uiteindelijk moesten strafschoppen uitwijzen wie van de landen doorgaat naar de halve finales. Beide ploegen benutten de eerste twee en misten de derde. Vervolgens scoorde Peru maar miste Paraguay bij de vierde strafschop en waren de rollen omgedraaid bij de vijfde. De zesde strafschop werd wederom benut door Peru maar gemist door Paraguay en dus brak het feest bij onze Peruaanse vrienden los.

Op dinsdag 6 juli om 01.00 uur ’s nachts mogen de Peruanen aantrededen tegen gastland Brazilië voor de halve finale. In de nacht van zaterdag op zondag wordt eerst het affiche van de andere halve finale bepaald; Uruguay speelt tegen Colombia, Argentinië tegen Ecuador.