Perfecte dag voor jeugd FC Emmen: zeven keer winst

FC Emmen A1-Olde Veste ’54 A1 6-1
FC Emmen A1 heeft een forse stap in de richting van het kampioenschap gedaan door de voornaamste concurrent, het Steenwijker Olde Veste ’54, met 6-1 af te serveren. Bij winst in de eerstvolgende wedstrijd, uit tegen WSV op 11 april, kan de titel al worden gevierd maar dan moet Olde Veste ’54 verliezen of gelijk spelen. De Emmenaren speelden tegen Olde Veste ’54, waarvan de uitwedstrijd verloren ging, een gedreven wedstrijd tegen een goede tegenstander. De thuisploeg deelde echter in de beginfase snel twee dreunen uit. Eerst scoorde Matthijs Hensens in de derde minuut vanuit een moeilijke hoek en in de elfde minuut nam Derian Reinders de 2-0 voor zijn rekening. Tussendoor moest FC Emmen doelman Joost Schrik een paar maal in actie komen maar dat ging hem goed af. Tien minuten voor de pauze kregen de bezoekers een goede kans na een lange uittrap van de doelman maar die werd niet goed afgemaakt. Met na de thee Jos Smidt voor Dave Padding was het weer FC Emmen dat het beste van start ging. Al na twee minuten tikte Jos Smidt indirect uit een voorzet van Justin Mulder de 3-0 binnen. Twee minuten later veroverde Sem Nijkamp de bal op de achterlijn en trok voor op Derian Reinders die FC Emmen op een onoverbrugbare 4-0 voorsprong zette. Een mooie goal van Junior Albertus (65e) en de 6-0 van aanvoerder Sem Nijkamp een kwartier voor tijd, mondde uit in een 6-0 stand waarna kort voor tijd de Steenwijker Frank Smit de eer voor zijn ploeg redde: 6-1.
FC Emmen A1: Schrik; Graver, Berens, Komduur, Bangura (73. Ndayisaba), Nijkamp, Albertus, Mulder, Reinders, Hensens, Padding (46. Smidt).

Matthijs Hensens (uiterst links) prikt de 1-0 binnen.

Paul Bangura is zijn tegenstander de baas.

Doelman Joost Schrik (in oranje) was zeker niet werkloos.

Dave Padding bezig aan een passeerbeweging.

Be Quick 1887 B1-FC Emmen B1 0-2
Vanaf het begin liet FC Emmen zien dat het ergens om ging. Ondanks de kleine foutjes die het maakte was het duidelijk de betere ploeg. Een paar goede aanvallen werden op de mat gelegd, maar de effectiviteit ontbrak nog. Dit lag meer aan de spanning op de wedstrijd, dan aan scherpte. In de 18e minuut dan toch een stel juichende Emmenaren, toen Emil Bijlsma na terugleggen van Kjelt Engbers doeltreffend uithaalde, 0-1. Hierna werd de wedstrijd nog wat nerveuzer hervat door beide ploegen. De druk lag bij de thuisploeg, maar echte kansen werden door hen niet gecreëerd. Met 0-1 brak de rust aan, maar ondanks dat FC Emmen B1 op dat moment er goed voor stond, moest er wel een schepje bovenop: elkaar helpen over het hele veld was het devies. Na de rust een aandringend Be Quick wat echter geen enkele kans opleverde, terwijl de Emmenaren er gevaarlijk uit kwamen. Dat leverde in de 52e minuut een hoekschop op die goed werd voorgegeven door Remco Bos en prachtig ingekopt door Levon van Dijk: 0-2. De thuisploeg probeerde het daarna wel, maar doelman Kjell Scherpen hoefde zijn kwaliteiten niet te laten zien. FC Emmen kreeg nog wel wat mogelijkheden, maar daar werd onzorgvuldig mee omgesprongen. Hierdoor bleef het bij 0-2, waardoor B1 goede zaken doet, nummer twee AFC staat op 6 punten en nummer drie Be Quick op 7.
FC Emmen B1: Kjell Scherpen, Merik Sliedrecht, Nande Wielink, Twan Berends, Emil Bijlsma, Levon van Dijk, Remco Bos, Jochem Scholten (60. Rogier Luiken), Raphael Ngendakumana, Kjelt Engbers (75. Mark van den Berg), Jan Scholten (60. Joey Klaver)

FC Emmen C1-SC Enschede C1 6-1
FC Emmen C1 voetbalde vanaf het begin goed en creëerde ook kansen. Het duurde echter tot de 11e minuut voor dat Thijs Dallinga uit een assist van Thijs Oosting de 1-0 kon aantekenen. Daarna verliep de score tot aan de rust regelmatig: 2-0 door een mooi ingeschoten bal van Thijs Oosting uit een voorzet van Ruben Roosken, 3-0 uit een door Aron Timmerman benutte penalty en 4-0 door Thijs Dallinga uit een mooi opgezette aanval door Thijs Oosting. Ook na rust was FC Emmen C1 meteen scherp; vanaf de aftrap werd goed druk gezet en kon Thijs Oosting al binnen de minuut de bal onderscheppen en de keeper passeren voor de 5-0. Daarmee was de wedstrijd gespeeld. SC Enschede geloofde er niet meer in. De 6-0 was nog een mooie goal: een aanname op de borst van Thijs Dallinga uit een lange pass op maat van Thijs Oosting zette hem meteen vrij voor de keeper. In de 65e minuut kon SC Enschede nog de ere-treffer scoren en daarmee was de wedstrijd gespeeld. Omdat de naaste concurrent Be Quick C1 met 0-0 gelijk speelde bij Quick ’20, heeft FC Emmen C1 de derde plaats steeds vaster in handen.

SC Genemuiden D1-FC Emmen D1 0-5
0-1 Lars Dijk, 0-2 (strafschop) Quincy Gall, 0-3 Rowin Schuiling, 0-4 Jerany Lie-a-Lin, 0-5 Roan Gierveld.

FC Emmen D2-Frisia D1 2-1
FC Emmen D2 begon goed en na doorkoppen van spits Edgar Meijles was het Tim Mulder die de bal panklaar legde voor Joey Roufs. Een paar minuten later werd de stand door Frisia op 1-1 gebracht waarbij de verdediging van de Emmenaren er niet goed uitzag. Toch kwam FC Emmen vlak voor rust op voorsprong via een schitterende individuele actie en dito schot van Tim Mulder: 2-1. Na de rust speelde de thuisploeg erg slecht en leek het te bezwijken onder de Friese druk. Gelukkig voor FC Emmen was keeper Mark Pomper in topvorm en bleef de stand onterecht op 2-1 voor Emmen staan.
FC Emmen D2: Pomper: Jakobs, Sieljes, IJpelaar (Dani Jansen), De Roo (Bulder), Hulshof (Dries), Roufs, Nijgh (Sem Jansen), Franssen (De Vries), Meijles (De Jonge), Mulder

SC Genemuiden E1-Emmen E1/FC Emmen E1 2-10
Op een zwaar veld werd een ruime overwinning behaald op Sc Genemuiden E1, de nummer vijf van de ranglijst. Het voetballen en de inzet van FC Emmen E1 was niet altijd goed, maar ondanks dat werd er ruim gewonnen met 2-10.
Doelpuntenmakers: Lars Meijer 3, Damien Zwikker 2, Jort Jalving 2, Jeremiah Ridderbusch 1, Florian Zegiri 1, Melvin Falke 1.

De Weide E2-Emmen E3/FC Emmen 0-8
0-1 Rene Hingstman, 0-2 Jan Doldersum, 0-3 Thom Bijkerk, 0-4 Mehdi Ela Naser, 0-5 Peter Quispel, 0-6 Rene Hingstman, 0-7 Janiek Jongsma, 0-8 Jan Doldersum.