Peña trefzeker bij winst op Colombia

Vannacht om 2.00 uur trapten Colombia en Peru af in het kader van de Copa America. De Peruanen wilden zich revancheren voor de 4-0 nederlaag tegen gastland Brazilië en dat is ze gelukt: mede door een treffer van onze eigen Sergio Peña won Peru met 2-1 van Colombia.

Na 17 minuten opende Sergio de score. Een afstandsschot van Yoshimar Yotún belandde op de paal en Sergio was alert genoeg om de rebound binnen te schieten vanaf randje zestien. Het was zijn eerste treffer voor de nationale ploeg.

Vlak na rust kwam Colombia op gelijke hoogte via Miguel Borja, die een strafschop benutte. Tien minuten later scoorde Colombia opnieuw, maar wel in eigen doel; Yerry Mina passeerde zijn eigen doelman en zorgde voor de 2-1 voor Peru.

Sergio werd in de slotfase gewisseld. Miguel Araujo maakte geen minuten.

Daardoor klimt Peru nu naar de derde plek in Poule B. De eerste vier van elke poule gaan door naar de kruisfinales.