Terug naar overzicht Terug

Peet Bijen traint individueel verder


Peet Bijen gaat voorlopig weg bij FC Emmen. De centrale verdediger maakte deze voorbereiding wel al minuten tegen zowel DZOH als vv Drenthina. Maar Peet wil eerst volledig fit worden, voordat hij weer bij een groepstraining aansluit.

Peet kwam in augustus 2021 met een langdurige blessure naar FC Emmen. Gedurende het seizoen herstelde hij en in de laatste wedstrijd van het seizoen, thuis tegen ADO Den Haag, kon hij invallen. De hoop was om in aanloop naar het nieuwe seizoen volledig fit te worden, maar tijdens de oefenwedstrijden merkte Peet dat het topfit worden niet verloopt zoals hij wil. Daarom heeft hij ervoor gekozen om met een fysiotherapeut in Amsterdam te trainen, in plaats van in Emmen.

Peet: “Ik heb een ontzettend goed gevoel bij FC Emmen. Ze gaven me het vertrouwen, ook al was ik geblesseerd. Ik wil me dolgraag bij deze club laten zien, maar eerst wil ik fysiek weer helemaal in orde zijn. Daar ga ik alles aan doen bij mijn fysiotherapeut. Mijn intentie is om topfit weer bij FC Emmen aan te sluiten, maar je weet niet wat er in de tussentijd gaat gebeuren.”

Trainer Dick Lukkien: “Een fitte Peet Bijen is absoluut van waarde voor onze ploeg. Ik begrijp zijn keuze en hoop dat hij weer helemaal de oude wordt. Dan zouden we daarna kunnen kijken of we iets voor elkaar kunnen betekenen.”

Veel succes, Peet!