Terug naar overzicht Terug

Partnership voor de jeugd vernieuwd, nieuwe naamgever De Oude Meerdijk


FC Emmen als inspiratiebron voor de jeugd en een impuls voor de clubs in een brede regio rondom Emmen. Met de verlenging van het hoofdsponsorschap voor de jeugd willen FC Emmen en de coöperatieve Rabobank werken aan een sportomgeving waar iedereen kan meedoen en waar gezondheid voorop staat.

Samen voor gezonde jeugd én gezonde clubs
Martin Eising, directeur coöperatieve Rabobank: “De spelers en trainers van FC Emmen inspireren de jeugd. Ze vervullen een voorbeeldrol op straat, op school en op de club. Zo ervaren jongeren met de programma’s van FC Emmen Naoberschap bijvoorbeeld hoe tof het is om samen te sporten en wat dat samen met goede voeding betekent voor je gezondheid. Daarom sluiten wij ons ook graag aan bij FC Emmen Naoberschap. Zelf zet Rabobank met haar ClubSupport programma’s in op het versterken van clubs. We helpen met masterclasses vrijwilligersmanagement, ledenbinding, verduurzamen van de accommodatie en de gezonde club. In Drenthe starten we ook met 15 clubs een 1 op 1 ondersteuning. Goed voor de club en voor de buurt.”

Contractverlenging
“Dat is exact waar we elkaar in de verlenging konden vinden”, aldus Ben Haverkort, commercieel directeur FC Emmen. “Met dit contract zorgen we niet alleen voor een hoger niveau van de jeugdopleiding bij FC Emmen, maar werken we ook samen aan een duurzame en gezonde sportomgeving in de regio. Met het train de trainer programma geven we talent bij de clubs ook meer perspectief. Dat Rabobank aanhaakt bij onze programma’s zien we als een geweldig mooie impuls voor het voetbal in de regio.”

Contract naamgever stadion eindigt 1 januari
Het stadionsponsorschap eindigt voor Rabobank aan het eind van dit jaar. Martin Eising: “In 2018 gaven we de mensen van FC Emmen “De Oude Meerdijk” weer terug. In deze vijf jaren, met grote ambities, zagen we FC Emmen twee keer promoveren naar de Eredivisie. Het heeft ons ontzettend veel gebracht en we zijn dan ook erg blij dat we vijf jaar lang de naamgever van het stadion mochten zijn.” Ben Haverkort: “Het was fantastisch dat ons stadion haar oude naam weer terugkreeg. Nu loopt het contract van de Rabobank af en zijn wij op zoek naar een nieuwe naamgever van ons mooie stadion.”

Foto door: Hansman Fotografeert