Overwinningen Emmen A1 en B1

Omniworld A1-Emmen A1 2-3
Een volkomen verdiende zege voor een uitstekend voor de dag komend Emmen. Er werd goed van achteruit gevoetbald en de aanvoer naar de spitsen vanuit het middenveld was prima verzorgd. Opvallendste speler in de beginfase was Martijn Kamps die het latje schieten beoefende. In de 10de minuut schoot hij tegen de lat en tien minuten later raakte hij de onderkant. In de tweede helft zou hij nogmaals de paal raken. Emmen kreeg in de eerste helft nog meer kansen maar zowel Renco van Eeken als Tom Boelen mikte over. Het was dan ook volledig tegen de verhouding in dat de thuisclub in de 40ste minuut aan de leiding kwam. Op slag van rust werd het evenwicht evenwel hersteld. Een schot van Gerben Klaassens werd door de keeper losgelaten waarop Arend Schonewille snel ter plekke was om de 1-1 te scoren. Schonewille was in de 52ste minuut ook de maker van de 1-2 toen hij een voorzet van Ron Kuper ineens op de pantoffel nam. Nadat Martijn Kamps weer eens de lat had geteisterd werd in de 70ste minuut Tom Boelen met zijn tweede geel het veld uitgestuurd. De overwinning leek daarmee in gevaar te komen maar twee minuten later werd ook een speler van Omniworld met twee maal geel verwijderd. Een kwartier voor tijd zat Emmen op rozen via een ‘wereldgoal’ van  Gerben Klaassens die de bal vanaf de zestienmeterlijn in de kruising joeg: 1-3. De score had hoger kunnen uitvallen maar Van Eeken, Mark Wever en Schgonewille liet daarop kansen liggen. Uit een vrije trap werd het in de 90ste minuut nog 2-3 waarna Mark Wever op de paal schot.
Opstelling Emmen A1; Ebeltjes; Jarno Voorintholt, Gaasbeek, Kuper, Klaassens; Kamps, Van Eeken (75. Meertens), Boelen; Jesper Voorintholt (71. Hoolsema), Schonewille, Wever.

Emmen B1-AFC B1 3-1
Het Amsterdamse AFC voerde de ranglijst aan op basis van een beter doelsaldo en had zich goed voorbereid op het duel in Emmen door zich reeds op vrijdag in hotel Van der Valk te nestelen. Het mocht echter niet baten want een gemotiveerd Emmen toonde zich de betere. Het was een pittig duel waarin scheidsrechter De Boer zeer gul met gele kaarten was. Twee spelers, Doze Manuel van Emmen en Romeo Forster van de gasten, kregen twee maal geel terwijl Emmen-trainer Tinus Doek zelfs op rood werd getrakteerd.
In de 11de minuut opende Emmen-spits Jeffrey Pot de score met een prima goal. AFC kwam daarna sterker opzetten en na eerst een schot voorlangs van Romeo Forster schoot Erixon Danso in de 31ste minuut de partijen op gelijke hoogte. De Amsterdammers genoten echter slechts twee minuten van het doelpunt want toen stond het middels Joel de Almeida Emmen naar de 2-1 voorsprong en tevens de ruststand. In de 55ste minuut (Forster) en 59ste minuut (Manuel) kregen deze spelers hun tweede gele kaart waardoor het een duel van tien tegen tien werd. Emmen toonde zich ook hierin de betere wat in kansen voor Jeffrey Pot (rakelings over) en Lascal Boer (schot tot hoekschop verwerkt) werd uitgedrukt. De 3-1 kwam uiteindelijk via een penalty tot stand. Invaller Pascal de Sevren Jaquet werd binnen de zestien onderuit gehaald. Martin de Roo is de aangewezen man voor dergelijke klussen en schoot zijn ploeg van de witte stip naar een comfortabele 3-1 stand.
Opstelling Emmen B1: Poelman; Husers, Hidde Rog, De Roo, Boer; Jager (59. Guchelaar), Nouri (69. Fuhler), Van der Weide (41. Jaspers); De Almeida (49. Johannes), Pot (75. De Servren Jaquet), Manuel.

Omniworld C1-Emmen C1 2-1
Het zit Emmen C1 niet mee want ook nu werd weer een onfortuinlijke nederlaag geleden. Na de 0-1 door Jordi Beeksma in de 20ste minuut – Wesley Wakker was de aangever, wearen er mogelijkheden om de voorsprong uit te bouwen. Zo kort na rust toen Frank Schijf de lat raakte. Omniworld kwam vervolgens na een hoekschop gelijke hoogte na een communicatiefout in de Emmer achterhoede. Ook de 2-1 in de 25ste minuut was vermijdbaar. Emmen C1 bleef door dit resdultaat puntloos.
Opstelling Emmen C1: Wouda; De Vries, Wolbers, Chakari (Ten Voorde), Jurgens; Van der Berg (Tim Siekman), Wakker, Zivcic (Van Aanholt); Schijf, Beeksma, Swama (Bonsink).

Losser C2-Emmen C2 0-3
Emmen C2 heeft op simpele wijze de ongeslagen status behouden. In de eerste helft was het Jessie van der Graaf die de ban brak nadat achtereenvolgens diezelfde Jessie een bal op de paal had geschoten, Jori Bouw’s inzet van de lijn werd gehaald en een afstandsschot van Robert Mensinga de lat teisterde. Losser kon hier tegenover geen enkele kans scheppen. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld en was het Bernard Bakker die een zelf opgezette aanval via o.a. Dries Jan Bal ook afmaakte: 0-2. Jessie van der Graaf scoorde even later de 0-3. Na deze goal probeerden de voetballers uit Losser het met fysieke geweld wat resulteerde in drie gele kaarten op rij, waarna de scheidsrechter vroegtijdig een einde blies aan het van Losser kant onsportieve duel.

De Weide D1-Emmen D1 (beker) 2-4
Het was een vervelende wedstrijd. Na een redelijk begin waarin na vier minuten de eerste treffer al viel door Jordy Eggengoor ( assist Robin Fokkens) zakte het spelpeil naar een bedroevend niveau. Alle trainingen ten spijt, waren de jongens van Emmen niet in staat om ook maar enigszins georganiseerd te spelen. Positioneel slecht, inspeelpass slecht, nee er was niet veel te genieten. Een heel duidelijk verhaal van de trainer in de rust leek voor de ommekeer te gaan zorgen. Na vier minuten werd het 0–2 door Wouter Beijering na een assist van Chris van Houten. Dat was het echter alweer. Het spelpeil zakte wederom in en alleen door af en toe een individuele actie was Emmen in staat om uiteindelijk met 2–4 te winnen. Simon Yzerman, na een prachtige actie van Bryan Bos maakte 1-3 en Luciano Slaveer verzilverde een pass van Dilan van Bree tot de 2-4.
Opstelling Emmen D1: Yannick Berends, Robin Fokkens ( Chris van Houten ), Michael Chacon, Ruben Hoek, Niek Huser, Martin Scholtens ( Simon Yzerman ), Herman Hindriks ( Jisry Hoff ), Fabian Stevens, Jordy Eggengoor ( Luciano Slagveer ), Dilan van Bree ( Wouter Beijering ), Bryan Bos