Terug naar overzicht Terug

Overschrijving Leonardo nog niet perfect


Leonardo speelde meest recent voor de club Veranopolis in de Gaucho eerste divisie. Zijn laatste wedstrijd op Nederlandse bodem was op 30 maart 2007 toen hij in dienst van FC Dordrecht tegen Fortuna Sittard aan trad. Ondanks het gemis van wedstrijdritme kent trainer Harry Sinkgraven geen twijfels over zijn nieuwe rechtsback die ooit in Nederland als aanvaller begon. ,,In de jeugd van Flamengo is hij rechtervleugelverdediger geweest maar bij FC Groningen werd hij rechterspits. Later bij ADO en FC Dordrecht is hij weer verdediger geweest. Ik heb voldoende informatie en ook kunnen zien op de training dat hij voor ons een versterking kan zijn.”
FC Emmen heeft voor de komende vijf weken een attractief programma: drie wedstrijden tegen clubs uit het rechterrijtje, waaronder vrijdag die tegen FC Oss, en de resterende twee tegen Cambuur en De Graafschap. De genoemde drie behoren tot de categorie waar tegen FC Emmen punten hoopt te pakken en daar toe behoort ook FC Oss. Een probleem daar bij zal zijn dat dezelfde redenering ook door trainer Hans de Koning van de Ossenaren zal worden gehanteerd. In ieder geval gaat het met de Emmenaren de goede kant op na een goede thuiswedstrijd tegen Excelsior en een weliswaar verloren maar vooral in de tweede helft goed gespeeld bekerduel tegen Go Ahead Eagles. Sinkgraven: ,,Tegen Excelsior waren we 85 minuten de betere ploeg maar kregen in die andere vijf minuten te gemakkelijk goals tegen. In Deventer was de verhouding denk ik ongeveer dat Go Ahead een uur lang de betere was en wij een half uur sterk hebben gespeeld en toen wel op gelijke hoogte kwamen.”
Indien Leonardo mag spelen zal dat ten koste van Arjen Bergsma gaan. Verder is Xander Houtkoop wel weer fit maar begint ook als wisselspeler terwijl voor Pedro Beda weer een basisplaats is ingeruimd. Tegenstander FC Oss won de laatste twee wedstrijden waaronder afgelopen vrijdag een 3-0 zege bij RBC Roosendaal.,,Een goed collectief”, meent Sinkgraven. ,,Ze hebben een goede spits in Tshibamda en slimme aanvallers als Zafarin en Emrullah Guvenc. Het zal zeker geen makkie worden maar we gaan er voor om de stijgende lijn door te trekken.”