Terug naar overzicht Terug

Overeenkomst tussen FC Emmen en De Trans


In het Univé stadion is woensdagmiddag de samenwerking tussen Icare De Trans en FC Emmen bekrachtigd. Deze zorgverlener biedt ondersteuning aan mensen met een verstandelijke beperking, ongeacht de leeftijd en mate van beperking. Cliënten van De Trans verrichten in het Univé stadion diverse karweitjes waardoor FC Emmen piekfijn voor de dag kan komen. Zo is de Zuidtribune door De Trans geadopteerd, wat betekent dat de 1886 stoeltjes regelmatig aan een fikse schoonmaakbeurt worden onderworpen. Verder heeft de afdeling Boerderij van De Trans de achterkant van de Noordtribune weer in goede staat gebracht. Liefst acht ton aan rommel werd opgeruimd en een veertigtal fietsen die door jeugdspelers van FC Emmen werden gebruikt opgeknapt in de eigen Fietsshop.


Voor de mensen van De Trans is het verrichten van karweitjes een welkome verandering in de dagelijkse bezigheden die zich voorheen meestal in afgesloten ruimten afspeelden. Districtsmanager Sjuk Fransbergen van Icare De Trans betoonde dan ook zijn vreugde over de overeenkomst met de profclub. ,,Het is een prachtig project voor onze servicedienst dat een grote toekomst tegemoet lijkt te gaan.’’
Ouders van cliënten en cliënten kwamen woensdagmiddag een kijkje nemen in het stadion. Facilitair-manager Johan Wachtmeester van FC Emmen zorgde voor de ontvangst en na de openingswoorden werden de gasten op een rondleiding door het stadion onthaald.

 

 

Sjuk Fransbergen, districtsmanager van De Trans, sprak zijn vreugde over de samenwerking uit.

 

 

 

De gasten werden in groepjes door het stadion geleid.