Op FC Emmen onder 19 staat momenteel geen maat

FC Emmen JO19-Roda JC JO19 5-0
FC Emmen onder 19 is momenteel in bloedvorm met twee stevige overwinningen in de laatste twee duels. Na een week eerder koploper VVV-Venlo, in Venlo nota bene, met 6-1 te hebben afgedroogd werd nu nummer twee van de ranglijst Roda JC met 5-0 geklopt. Zo op het oog zat er weinig krachtsverschil tussen beide teams, het grote verschil was dat de Emmenaren behoorlijk efficiënt in het fabriceren van doelpunten waren. Dat begon al in de derde minuut toen Freddy Quispel over rechts doorbrak en een niet te missen kans aan Ben Scholte bood. Laatstgenoemde miste dan ook niet, hij kreeg in het eerste half uur nog twee prima mogelijkheden maar de Limburgse keeper Loek Hamers redde beide malen bekwaam. Roda JC, dat wel veel op de helft van FC Emmen verkeerde, kreeg pas vier minuten voor de pauze een echte kans die echter werd verprutst. Kort daarna bepaalde Giorney Rojer de ruststand op 2-0 met een mooi diagonaal schot. In de tweede helft kreeg de ruime overwinning voor de thuisclub gestalte met drie treffers in de laatste dertien minuten. Achtereenvolgens Matthijs Verheul, Steijn Strijker (met een fraai schot van grote afstand) en Ben Scholte uit een voorzet van Ruben Roosen zorgden voor de verdiende 5-0 winst.
FC Emmen JO19: Jalving; Spijkerman, Boonstoppel, Luchies, Roosken, Verheul, Strijker, Carty (60. Margaritha), Rojer (80. Vermeulen), Quispel (80. Zwaagstra), Scholte.

Roda1 Quispel

Freddy Quispel geeft hier de assist voor de 1-0 van Ben Scholte.

roda5 strijker

Steijn Strijker kan lachen na de 4-0 te hebben gescoord.

VVV-Venlo JO17-FC Emmen JO17 2-2
VVV Venlo onder 17 liet in de beginfase de bal aan FC Emmen maar kwam wel op een 1-0 voorsprong. Dave Funke ging onder de bal door waardoor de spits van VVV O17 kon binnen schieten. FC Emmen onder o17 herstelde zich knap en kwam al snel langszij. Na een mooie actie van Jeroen Welles kon Bjørn Plaggenborg binnen schieten. Vlak voor de rust kwam FC Emmen O17 op een 1-2 voorsprong. Jamai Kriekjes raakte met een geplaatst schot de paal, maar aanvoerder Lars Dijk was attent en schoot de bal tegen de touwen. In de tweede helft kon FC Emmen de voorsprong niet vasthouden. De thuisploeg scoorde uit een vreemd moment. De scheidsrechter floot nadat de vrije trap al was genomen. De verdedigers van FC Emmen verzuimden echter om de bal weg te trappen, waardoor het 2-2 werd. In de slotfase gingen beide ploegen voor de winst. In de laatste minuut was Jeroen Welles het dichtst bij een doelpunt, maar de keeper redde knap.
Volgende week zaterdag 13 april gaat FC Emmen O17 op bezoek bij koploper Alphense Boys O17.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Djairo Fik, Bjorn Klaassens, Dave Funke, Vincent de Roo, Toine Slor (70. Leon Draisma), Bjørn Plaggenborg, Lars Dijk, Jamai Kriekjes, Maurice Tinholt (70. Joey Roufs), Jeroen Welles.

Flevo Boys JO15-FC Emmen JO15(1) 0-6
FC Emmen won met duidelijke cijfers in Emmeloord en doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap. De wedstrijd kende twee gezichten. De eerste helft voetbalde Flevo Boys goed mee, al waren de beste kansen voor FC Emmen. FC Emmen speelde goed positievoetbal maar desondanks bleef het 0-0 tot de rust. Na de rust bleef FC Emmen goed positievoetbal spelen, maar was Flevo Boys was na de 0-1 niet meer bij machte de ruimtes dicht te lopen, waardoor er veel ruimte ontstond en de wedstrijd zich afspeelde op de helft van Flevo Boys. Tim Lemmen was deze middag het goudhaantje met vier doelpunten op rij, waarna Florian Zeqiri en Jerginio Laken voor respectievelijk de 0-5 en de 0-6 zorgden. Uiteindelijk werd het een gemakkelijke overwinning voor FC Emmen.
FC Emmen O15: Sibon, Van der Haar (Meijer), Zwikker, Egberts, Brouwer, Teterissa, Lemmen, Kuik, Laken, Strik, Lamberink (Zeqiri).

FC Emmen JO13(1)-Zeeburgia JO13 1-1
FC Emmen onder 13 ging het duel in met de wetenschap de uitwedstrijd tegen deze tegenstander met liefst 7-0 te hebben verloren. Het werd geen volledige revanche maar wel een verdiend gelijkspel. In de eerste twintig minuten was Zeeburgia vooral door de fysieke inbreng de sterkste. In de 20e minuut leidde dit dan ook tot de 0-1 middels een goed genomen vrije trap. De Emmenaren herpakten zich echter en sloegen binnen vier minuten terug. De maker van de 1-1 was Finn Hoogeveen in de 24e minuut. Wat tevens de ruststand was. Na de pauze ging het over en weer met ook aan beide kanten mogelijkheden maar doelpunten bleven verder uit. FC Emmen voelde zich op het einde toch een tikkeltje te kort gedaan omdat er winst in had gezeten.
FC Emmen JO13(1): Kuiper; Dekker, Seegers, Ruigrok, Joseph, Nsegyumva, Ten Napel, Hindriks (Cissé), Kriekjes, Woest, Hoogeveen (Van Damme).

De Blesse JO12-FC Emmen JO11)1) 4-0
FC Emmen begon goed en hield de wedstrijd onder controle. In fysiek opzicht waren de Emmenaren echter in het nadeel. In  de 15e minuut uitte zich dit in een schot vanaf twintig meter die hard in de kruising verdween. De Emmer doelman Beorn Wind kreeg er nog een vingertopje tegen aan maar niet meer dan dat: 1-0. Vijf minuten later werd een aanvaller van De Blesse vrijgelaten en hij nam de 2-0 voor zijn rekening. Na de rust had FC Emmen de intentie om de zaak weer recht te trekken, maar na vijf minuten lag de lag de bal weer achter doelman Joris van de Berg: 3-0.  Nog geen minuut later leek een schot van De Blesse houdbaar maar een graspolletje zorgde er voor dat de bal van richting veranderde: 4-0. Ondanks de 4-0 stand bleven de Emmenaren strijden voor een beter resultaat. Zo werd een afstandsschot van Björn Zoetekouw nog tot hoekschop verwerkt. keeper.

DZC ’68 JO13 – FC Emmen JO13(2) 1-1
De eerste helft speelde FC Emmen wat voorzichtig en zat er weinig beweging in het spel. Het gevaar van DZC kwam van de rechterspits, maar tot scoren kwam hij niet. Hij schoot een keertje op de lat en eenmaal kon de keeper van FC Emmen Jacco Jongschaap een hard schot tegen houden. In de tweede helft speelde FC Emmen wat feller en kwam er meer beweging in het spel. Dat resulteerde tot een grote kans in de 38e minuut van Stan van Manen die net door de keeper van DZC kon worden gepakt. Emmen zette steeds meer druk en in de 53e minuut werd er gescoord uit een geweldige vrije trap van Manon Pol die net buiten de 16 boven in de kruising schoot. Het leek erop dat Emmen met de drie punten naar huis ging. FC Emmen had duidelijk controle over de wedstrijd. Maar….diep in de extra tijd kreeg DZC een vrije trap en in de rebound scoorde de nummer 7mvan DZC de 1-1 binnen. Balen voor Emmen.
FC Emmen JO13(2): Jacco Jongschaap, Luc ter Stegen, Raff ten Voorde, Jaël Boer (55′ Hidde Groen), Jeroen Speelman, Dean Schulte, Maron Pol, Zen Schimmelpenning (30′ Rinse Sietsma), Kaj Drenth (40′ Daan Lambers), Jort Schnoing (50′ Nino Slijngaard), Stan van Manen (58′ Mill Schnoing).