Terug naar overzicht Terug

Ook het maatschappelijke seizoen is weer gestart!


Het maatschappelijke seizoen is deze maand afgetrapt. Allerlei verschillende projecten zijn weer van start gegaan. Dit seizoen organiseert FC Emmen Naoberschap weer vele projecten voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Met de sociaal-maatschappelijke projecten zet de club zich in om kinderen gezonder te laten leven en meer te laten lezen, mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt weer terug te laten keren in het werkveld en wordt eenzaamheid onder de ouderen bestrijdt.

OldStars
Op donderdag 2 september hebben de OldStars de eerste training van het seizoen gehad. Na een lange zomerstop zijn de mannen weer klaar om in het nieuwe seizoen te vlammen. Onder leiding van trainer John Doek wordt er weer fanatiek getraind. Om te kijken hoe fit de spelers zijn, is er een fittest afgenomen. Deze test is afgenomen door Lampe Vitaal. De mannen worden klaargestoomd, want de eerste toernooien staan alweer op het programma. In oktober spelen de OldStars een toernooi in Almelo en op Mallorca.

G-voetbal
Ook de FC Emmen G-voetballers zijn weer van start gegaan. De G-voetballers komen uit in de Bijzondere Eredivisie. Er wordt alweer keihard getraind om op 26 september klaar te staan voor de eerste speelronde. De spelers reizen dan af naar De Graafschap om het daar op te nemen tegen onder andere sc Heerenveen en VVV-Venlo. Na een lange periode zonder wedstrijden gaan de spelers er weer een mooi seizoen van maken.

De Derde Helft
De Derde Helft is op donderdag 9 september succesvol herstart. Elke week worden er voor 55-plusser leuke activiteiten georganiseerd in het supportershome van FC Emmen, om nieuwe mensen te ontmoeten. Het nieuwe seizoen werd geopend met een spannende bingo. Meer dan twintig deelnemers speelden om leuke prijzen. Verder staat deze maand een fietstocht, kaartmiddag en een themamiddag op het programma. Elke maand wordt feestelijk afgesloten met een leuk thema. Het thema van deze maand is Drenthe. Bent u of kent u iemand van 55-plus? Neem dan gerust een keer een kijkje bij De Derde Helft.

Naoberschap Inside
Een nieuwe fase van het gevangenisproject Naoberschap Inside is begonnen. Gescreende gedetineerden die in hun laatste fase van hun detentie zitten gaan de komende acht weken wekelijks twee dagdelen sporten. Naast sporten wordt er gewerkt aan de arbeidsvaardigheden binnen de muren van Penitentiaire Inrichting Veenhuizen. Tijdens het traject is het doel dat de deelnemers een baan vinden voor het moment dat de gedetineerde terugkeert in de maatschappij.