Onverwachts verlies voor A-jeugd FC Emmen

FC Emmen A1-Quick 2-3
De Emmer A-jeugd heeft nog hoop op een kampioenschap maar moest door de thuisnederlaag tegen de Haagse amateurvereniging Quick een stap terug doen. Het verlies was niet eens onverdiend want de Hagenaars speelden een prima partij. FC Emmen, dat het zonder de geschorsten Lars van den Berg en Danny Kiekebelt moest doen, nam na een half uur spelen wel de leiding. Spits Camiel Fidom worstelde zich onweerstaanbaar door de Quick verdediging en maakte het koppend af: 1-0. Dat leek ook de ruststand te worden maar in de laatste drie minuten vielen nog twee goals. eerst maakte Quick gelijk en op slag van rust zette Lorenzo Kranenburg met een prima goal FC Emmen weer op voorsprong. Na de pauze had FC Emmen grote moeite om kansen te creëren in tegenstelling tot de gasten die in de 63e minuut na een fraai uitgevoerde aanval doelman Pieter IJzerman kansloos lieten. In de slotfase speelde FC Emmen alles of niets. Luciano Slagveer dacht een strafschop te verdienen maar de arbiter had andere gedachten en Dries Jan Bal raakte de paal. Vijf minuten voor het einde kreeg FC Emmen A1 het deksel op de neus door de derde Haagse en tevens winnende treffer.
FC Emmen A1: IJzerman: Kuilder, Schijff, Van der Ham (80. Van Aanholt), Koenders, Beeksma, Glazenburg (65. Slagveer), Bal, Fidom, Kazantzis (46. Baas), Kranenburg.

Camiel Fidom op weg naar de 1-0

Lorenzo Kranenburg (11) haalt uit voor de 2-1.

Pieter IJzerman kan hier de bal nog over de lat werken.

De Haagse doelman Van Horssen maakte geen bange indruk.

FC Emmen C1-Haarlem C1 1-4
De C-jeugd van FC Emmen kan thuis maar niet winnen. Hoewel het in Haarlem nog met 2-1 van de Haarlemmers had gewonnen gingen de Emmenaren thuis fors de de boot in. Aan het aantal kansen was dat overigens niet te danken want zeker in de eerste helft regende het doelrijpe mogelijkheden voor de thuisclub. Dat het bij rust nog 0-0 stond was een groot wonder. FC Emmen wilde in de tweede helft blijven aanvallen en kansen creëren maar liet zich snel na een vlot genomen vrije trap op achterstand zetten. Op zich nog geen onoverkomelijk probleem maar de tweede Haarlemse treffer kwam er vlot achter aan. Na voorbereidend werk van Stephen Warmolts kwam FC Emmen terug tot 1-2 maar stond vrijwel direct daarna de 1-3 toe. Toen de gasten er nog een vierde goal aan toevoegden was de strijd gstreden.
Kortman: Rijkens (40. Bouws), Jonkers, Strating, Wessels (5. Karel IJzerman, 45. Rasevic), Ots, Schraa, Streutker, Huser, Warmolts,Hosseini.

De doelman van Haarlem onderbreekt een Emmer aanval.