Onverwachte nederlagen FC Emmen A1 en B1

Olde Veste ’54 A1-FC Emmen A1 2-1
Het afgelopen seizoen werd FC Emmen A1 ongeslagen kampioen en na acht speeldagen in het huidige voetbaljaar werd die lijn doorgezet en was de ploeg al 30 duels achtereen ongeslagen. In Steenwijk kwam echter een onverwacht einde aan deze fraaie reeks. FC Emmen A1 kwam totaal niet uit de voeten tegen de fysiek sterke Steenwijkers die eerder in de competitie van ACV en Achilles 1894 verloren, tegenstanders waarvan FC Emmen duidelijk won. Bij FC Emmen ontbraken Daniel Sanafikha, Leon Berens en Derian Reinders wegens blessures en hoewel dat niet als excuus voor het verlies werd aangevoerd was het gemis toch voelbaar. ,,Het was onze slechtste wedstrijd  van het seizoen”, volgens teammanager Dirk Jan Croezen.” In de eerste helft liet FC Emmen A1 een tweetal goede kansen liggen waarna twee minuten voor de pauze de 1-0 viel. Olde Veste liep na de thee in de 64e minuut uit naar 2-0 en FC Emmen kon daar pas in de extra tijd een treffer tegenover stellen. De 2-1 van Dave Padding kreeg echter geen vervolg. FC Emmen blijft koploper met een zelfde puntentotaal als Olde Veste ’54 maar met een wedstrijd minder gespeeld.
FC Emmen A1; Schrik; Graver (57. Veenvliet), Nijkamp, Bangura, Smidt, Grevink, Ndayisaba (57. Wolters), Baas (46. Komduur), Hensens, Mulder, Padding.

FC Emmen B1-Be Quick 1887 B1 1-2
Een duel tussen de nummers drie en vier dat werd gewonnen door nummer vier Be Quick en daarmee de derde plaats van de Emmenaren overnam. De overwinning was zeker niet onverdiend want de thuisclub slaagde er niet in de wedstrijd te controleren. In de eerste helft was het vooral de Emmer sluitpost Robin Jalving die de aandacht op zich vestigde met een aantal prima reddingen. Na de 0-0 ruststand begon Be Quick weer goed en nam na een kwartier een voorsprong. Nande Wielink ging in de zestien de fout in en de aansluitende strafschop werd door Lorenzo Valente benut: 0-1. Twee minuten later kwam FC Emmen op gelijke hoogte. Uit een door Jan Scholten genomen hoekschop kopte Frank Fokke in: 1-1. Nadat eerst Robin Jalving een redding moest verrichten zwichtte hij in de 66e minuut voor de tweede maal op een inzet van Ruwendel Martina. De pogingen van de thuisclub om in het resterendeel van het duel alsnog een puntje te pakken, liepen op niets uit.
FC Emmen B1: Jalving; Sliedrecht, Wielink, Fokke, Bijlsma (70. Hindriks), Jochem Scholten, Bos (41. Luiken),  Berends, Ngendakumana, Engbers, Jan Scholten (60. Klaver).

Peter Fokke kopt de 1-1 binnen.

Remco Bos (rechts) zet voor.

Raphael Ngendakumana kon niet tot een beslissende actie komen.

SC Enschede C1-FC Emmen C1 1-3
Op een slecht kunstgrasveld begon FC Emmen C1 goed aan de wedstrijd. Na 13 minuten werd een aanval van SC Enschede prima onderbroken en uit de omschakeling en snelle uitbraak scoorde Thijs Dallinga de 0-1. In de 21e minuut was het weer raak Een fraaie lange pass van Aron Timmerman op Ruben Roosken werd door laatstgenoemde voorgegeven waarop Thijs Dallinga de tweede goal kon maken. Vier minuten later completeerde Thijs Dallinga de zuivere hattrick uit een mooie assist van Ronan Zwaagstra. Kort voor rust kon SC Enschede iets terug doen na een foutje in de verdediging: ruststand 1-3. In de tweede had FC Emmen niet de rust om de mogelijkheden die er lagen goed uit te spelen. SC Enschede kon ook niet meer gevaarlijk worden en er werd dan ook niet meer gescoord.

Twente VA D1-FC Emmen D1 1-0
Twente was de eerste helft voetballend beter. FC Emmen kreeg de bal moeilijk weg uit de verdediging. En in de tiende minuut maakte FC Twente gebruik van wat onoplettendheden en scoorde de 1-0. Daarna gooide FC Emmen de schroom van zich af en ging wat agressiever spelen. FC Twente kreeg het daardoor een stuk moeilijker. De rust werd ingegaan met een 1-0 stand. De tweede helft pakte FC Emmen het nog wat energieker aan en dat resulteerde in een paar grote mogelijkheden, helaas werden deze niet verzilverd. Na de wedstrijd kon de complimenten van de technische staf van FC Twente in ontvangst worden genomen, maar de punten bleven toch bij FC Twente.
FC Emmen D1: Yme Meijer, Bas Seubers (Björn Plaggenborg) Bjorn Klaassens, Luke Dokter, Stef Jagt (Toine Slor), Andrej Alilovic (Rowin Schuiling), Vince Abad (Jerany Lie a Lein), Lars Dijk, Jeroen Welles (Quincy Gall), Milan Oelen (Roan Gierveld)

Frisia D1-FC Emmen D2 1-2
In de eerste helft was FC Emmen D2 heer en meester. Met snel en compact drukzetten werd Frisia op eigen helft terug gedwongen. Dit leverde uit een vloeiende aanval de 0-1 van Damian de Vries op die de bal vol in de kruising trof. Vlak voor rust werd Boy Nijgh onderuit gehaald en hij benutte de penalty zelf: 0-2. Na rust was er van Frisia niks te bekennen tot een kwartier voor tijd een afstandsschot over Mark Pomper heen vloog. Toch kwam FC Emmen niet in de problemen en won verdiend.
FC Emmen D2: Pomper: Jakobs, Meijles, Sieljes, De Roo, De Jonge, Hulshof (Bulder),  Roufs, De Vries (Dani Jansen), Nijgh, Mulder (Dries).

Emmen E1 (FC Emmen E1)-SC Genemuiden E1 9-2
Doelpunten: Florian Zegiri (5x), Lars Meijer (2x), Kas Lamberink en Jort Jalving.

Emmen E3 (FC Emmen E2)- De Weide E2 2-0
Emmen domineerde de hele wedstrijd en had verreweg het meeste balbezit. De Hoogeveners konden weinig anders doen dan zich op de verdediging toeleggen waardoor het moeilijk was om kansen te scheppen. Voor rust lukte dat alleen Janiek Jongsma met een schot van afstand. Na de pauze grotendeels het zelfde spelbeeld hoewel de ruimtes iets groter werden. De 2-0 werd gescoord door Jan Doldersum met een schot in de korte hoek na een goed opgezette aanval.