Terug naar overzicht Terug

Onvergetelijke dag voor bewoners De Schans


Het was maandag 9 april, rond half drie in de middag. Bijna veertig bewoners van De Schans stonden vol spanning te wachten in de ontvangstruimte van het woon- en zorgcentrum op de spelersbus van FC Emmen. Bijna acht uur later was de dag ten einde en kon teamleider Herma Winter van De Schans, niets anders zeggen dan dat de dag een groot succes was. “De bewoners hebben echt de dag van hun leven gehad. Het is niet velen gegeven om de hele dag de spelersbus van FC Emmen als vervoersmiddel te mogen gebruiken. Maar ook het eten, bereidt door de leerlingen en docenten van het Carmelcollege Emmen, was heel erg goed geregeld. Als klap op vuurpijl hadden wij tijdens de wedstrijd FC Emmen – Telstar ook nog een gehele skybox tot onze beschikking.”


6f94821e-ebfd-4392-b36c-4bb5a30e922a

Ook een aantal rondes bingo, met mooie FC Emmen prijzen, in stadion De Oude Meerdijk mocht niet ontbreken in het dagprogramma. “Bij het zien van de mooie FC Emmen prijzen ging elke bewoner er maar eens goed voor zitten. Het fanatisme droop er vanaf, prachtig om te zien. Dan kun je zien dat willen winnen geen leeftijd kent’’, aldus Jos Schaart, projectleider van Naoberschap United.

Na de bingo en rondleiding in stadion De Oude Meerdijk stapten de ouderen weer in de spelersbus van FC Emmen. Het werd een kort ritje naar het Carmelcollege Emmen, waar rector Hans Boers de ouderen bij de hoofdingang al stond op te wachten. “Bij het zien van de ouderen kreeg ik een warm gevoel van binnen. Als Carmelcollege Emmen stellen wij graag onze school, docenten en leerlingen beschikbaar voor dit maatschappelijke project. De leerlingen hadden, onder leiding van docenten, een heerlijk diner bereid en hadden de eetruimte erg mooi ingericht!”

e3ea41bb-bc14-419d-9248-2c1c65a9c2b0

Na het heerlijke diner bij het Carmelcollege Emmen reed de bus terug naar het stadion De Oude Meerdijk. Daar keken de bewoners van De Schans vanuit de skybox de wedstrijd FC Emmen – Telstar. Nog één keer werden zij volledig in de watten gelegd met drankjes en lekker hapjes. Toen de wedstrijd eindigde beseften de ouderen, hoe jammer ook, de dag er voor hun op zat. Een van de bewoners was erg ontroerd, maar kon nog net in woorden uitdrukken hoe fantastisch hij de dag vond.

De onvergetelijke dag was een initiatief van FC Emmen, stichting Naoberschap United, Carmelcollege Emmen en de Vrienden van De Schans.