Onverdiend verlies C-jeugd tegen Zeeburgia

Ongeloof maakte zich na afloop van de in Nunspeet gespeelde wedstrijd meester van spelers en begeleiding van FC Emmen C. Ondanks een groot overwicht waarin de kansenverhouding 15 tegen 4 in het voordeel van de Emmenaren was, moest toch genoegen worden genomen met een 3-1 nederlaag. Zeeburgia is met de winst nog niet geplaatst en moet nog een keer aan de bak.
FC Emmen wilde vanaf het begin druk zetten en dat lukte vrij aardig maar zo rond de zestienmeter waren de Emmenaren meestal de weg kwijt. Toen zo rond de 20e minuut het Amsterdamse Zeeburgia ook nog een cadeautje in de vorm van een foutieve terugspeelbal in de schoot werd geworpen, kwam FC Emmen zelfs op achterstand. Amper een minuut later werd niet goed gereageerd op een lange bal die tussen de verdediging en doelman Richard Eberhard plofte en wederom profiteerde Zeeburgia: 0-2. FC Emmen bleef na de pauze niets anders over dan alles op de aanval te gooien. Het kleine beetje geluk dat een ploeg soms ook nodig heeft ontbrak echter bij de Emmenaren. Het werd zelfs nog erger toen in de 52e minuut zwak ingrijpen voor de derde keer werd afgestraft. De wedstrijd was toen uiteraard gespeeld. Weliswaar verkleinde Pascal Huser nog tot 1-3 maar tot meer leidde het offensief niet. Karel IJzerman had daarbij nog de pech de lat te raken waarop Stefan Kikkert de bal kon inkoppen maar een Amsterdamse verdediger bracht op de doellijn redding. Door de nederlaag blijft FC Emmen C het volgende seizoen in de tweede divisie spelen.
FC Emmen C: Eberhard: Graver, Rijkens, Wessels, IJzerman, Westebring (61. Heerkes), Rasevic, Huser (68. Nijkamp), Arends (55. Bjorn Berends), Kikkert, Meijer.