Onnodige nederlaag tegen Jong Ajax

De 2-1 nederlaag tegen Jong Ajax was zeker niet verdiend. In de eerste helft toen bij FC Emmen de eerste keus in het veld stond domineerde de formatie van trainer Jan van Dijk en dat leek zich direct na de pauze voort te zetten toen Jong FC Emmen binnen de krijtlijnen stond. Maar in de laatste tien minuten werd de winst alsnog uit handen gegeven.
Jong Ajax had dus aanvankelijk heel weinig in te brengen. De Amsterdammers kwamen met een selectie naar Klazienaveen van louter talenten. Slechts aanvoerder Stanley Aborah kon op een viertal invalbeurten in de hoofdmacht bogen. Met Aborah is ook het vervelendste ventje van de klas van trainer John  van den Brom genoemd, hij kreeg dan ook terecht een gele kaart van scheidsrechter Diks.
FC Emmen had de eerste kans via Niki Leferink in de zevende minuut. Hij stond in redelijke positie mits hij het had aangedurfd met rechts uit te halen maar dat zit er bij hem niet in. Een schoot van grote afstand van Jannes Wolters werd na een kwartier door de Finse keeper Moisander tot hoekschop verwerkt. Drie minuten na de pauze zette Sergio van Dijk FC Emmen op voorsprong. Een voorzet vanaf rechts werd door Leferink op Van Dijk gelegd die de mogelijkheid perfect afrondde.
Na rust bleef bij Ajax aanvankelijk de basisformatie staan terwijl FC Emmen met een compleet nieuw el;ftal aantrad. En de jonkies kregen snel twee goede kansen. Erwin Doorn miste de eerste in de 48e minuut terwijl René Wessels, vrij voor de doelman na aangeven van Dada Bugera, oog-in-oog met de doelman faalde. Hij schoot de bal recht in handen van de sluitpost.
In het verdere verloop van de vrij tamme ontmoeting ging Jong Ajax wat beter combineren en verkreeg ook een overwicht. Tien minuten voor tijd leidde dat tot de gelijkmaker van Michael Timisela uit een erg moeilijke hoek. Het leek vervolgens op een gelijkspel uit te draaien tot in de 89e minuut de Emmer defensie een gruwelijke dekkingsfout maakte waardoor Robbert Schilder volledig ongehinderd kon aanleggen en scoren: 1-2.
De wedstrijd werd gespeeld op het fraaie hoofdveld van de vereniging Klazienaveen waar voor een prima organisatie was gezorgd. Ook het aantal toeschouwers van zo’n zeshonderd was uitstekend te noemen.
FC Emmen-Jong Ajax 1-2. 42. Van Dijk 1-0, 80. Timisela 1-1, 89. Schilder 1-2.
FC Emmen eerste helft: Van Westerop; Tieltjes, Wigger, Karreman; Wolters, Tevreden; El Khalifi, Valeev, Prinsen; Van Dijk, Leferink.
Tweede helft: Eulink: Snip, Lukens, Huizinga, Westerveld; Kamps, Bosman, Van Eeken; Wessels, Doorn, Bugera.

René Wessels snelt langs een Ajacied. Uiterst links Erwin Doorn.

Dada Bugera (links) in duel met Milano Koenders (Foto’s Boudewijn Benting)