Onnodige nederlaag FC Emmen onder 19

FC Emmen O19-Excelsior Rotterdam O19 1-2
FC Emmen onder 19 is de competitie slecht begonnen door thuis met 2-1 van Excelsior Rotterdam te verliezen. De Emmenaren keken lang tegen een achterstand aan maar waren op de goede weg door een kwartier voor tijd gelijk te maken. Een afspeelfout zorgde er vrij onmiddellijk daarna voor dat de Rotterdammers de 1-2 konden scoren.
Beide ploegen waren redelijk tegen elkaar opgewassen met wellicht de gasten in de eerste helft iets meer aan de bal. Bij de thuisclub had Rob Deiman een kans maar zag zijn schot tot hoekschop worden verwerkt. Vijf minuten voor de rust viel de 0-1 voor de gasten door een diagonaal schot van spits Tatli. Bij FC Emmen kregen Lesley Osazee en Freddy Quispel in de eerste helft geel. Na de pauze pakte de thuisclub de zaken wat steviger aan. In de 65e minuut kopte Jearl Margaritha uit een vrije trap van Bas Aalderink net naast. De na rust ingevallen Bas Aalderink had kort daarna zelf een kans maar de bal rolde toen voorlangs. Een kwartier voor tijd viel de verdiende gelijkmaker. Na geweldig doorzetten van Ciano Carty volgde een voorzet die perfect door Thijs Dallinga werd ingekopt: 1-1. De vreugde duurde ongeveer een minuut want een afspeelfout van Rob Deiman werd door Excelsior omgezet in de 1-2. FC Emmen gooide er in de slotfase nog alles tegenaan maar het was niet voldoende om de nederlaag te verhinderen.
FC Emmen O19: Scherpen; Osazee, Engbers, Timmerman, Roosken, Quispel (50. Aalderink), Deiman, Scheper (85. Berends), Margaritha, Dallinga, Carty.
DSCF3638

Thijs Dallinga kan niet bij de bal.

DSCF3643

Lesley Osazee gaat buiten om.

DSCF3661

Excelsior doelman Tijs te Duits maakt een hoekschop onschadelijk.

DSCF3662

Twan Berends probeerde in de slotfase nog de gelijkmaker te forceren.

FC Emmen O15-Zeeburgia O15 4-0
Een goed begin voor FC Emmen onder 15 door het Amsterdamse Zeeburgia met duidelijke cijfers te kloppen. Na een aftastend begin werd het langzamerhand een aardige pot voetbal waarin de Emmenaren veel varieerden. De 1-0 viel in de eerste helft door Vincent de Roo uit een hoekschop van Thom Hulshof. De Emmenaren waren nu de dominante ploeg hoewel het af en toe wat rommelig oogde. Kort voor de pauze werd het 2-0 door een harde knal van Djairo Fik: 2-0. Na de thee speelde FC Emmen het spelletje wat nauwkeuriger uit wat twee goals opleverde. Eerst was Maurice Tinholt succesvol uit een voorzet van Koen IJpelaar. De vierde Emmer treffer kwam op naam van Jamai Kriekjes na aangeven van Damian de Vries.
FC Emmen O15: Runhart: Broers, Funke (Meijles), Hulshof, IJpelaar (Fransen), Mansaray, De Roo, Roufs (De Vries), Slomp, Tinholt (Kriekjes).