Terug naar overzicht Terug

Ongewijzigd FC Emmen sluit 2012 af in Dordrecht


Er is natuurlijk wel een probleem, want FC Dordrecht draait het beste seizoen in jaren en neemt trots de derde plaats in met liefst negentien punten meer dan FC Emmen.

Joop Gall heeft zijn basisformatie ten opzichte van de vorige week ongewijzigd gelaten. Yannick de Wit was een kandidaat voor een basisplaats geweest maar is niet honderd procent fit. Wellicht dat hij wel als wissel mee kan. Over FC Dordrecht heeft Gall niets dan lof. ,,Het is een goed elftal dat prima in elkaar steekt. Er straalt ambitie en veerkracht uit. Dat zag je afgelopen dinsdag nog tegen AZ. Om na een 0-3 ruststand tegen een eredivisieploeg nog tot 2-3 terug te komen, moet je wel iets kunnen.” FC Emmen begint met de volgende elf spelers: Van der Vlag; Bakkati, Maynard, Van der Linden, Kunst, Wijks, Velda, Metaj, Almubaraki, Mamedov en Weghorst. Elson Almeida, Alexander Bannink, Bart de Groot, Rutger Worm en Marijn Sterk kunnen in geen geval  spelen.

Trainer Harrie van den Ham heeft van FC Dordrecht een soepel draaiend elftal gemaakt. Het speelt aanvallend, maar wellicht daardoor incasseert het ook redelijk veel tegengoals. De Dordse verdediging is 26 keer gepasseerd en dat is slechts vier treffers minder dan FC Emmen dat als voorlaatste staat geklasseerd. Het aantal doelpunten voor maakt echter het verschil met FC Dordrecht dat 36 maal heeft gescoord tegenover FC Emmen 17! De laatste weken scoort FC Emmen met zeven goals in vier duels alleszins redelijk maar veel punten heeft het niet opgeleverd. De Dordse topscorer is de van FC Utrecht afkomstige Lars Veldwijk met 8 competitie- en 3 bekergoals. Jeffrey Rijsdijk trof 7 keer doel en Moussa Kalisse en Garry Mendes Rodriquez scoorden beiden 5 maal.


Misschien is het voor FC Emmen van voordeel dat FC Dordrecht de laatste weken meer duels heeft gespeeld dan de formatie van Joop Gall. In de maand december speelde FC Emmen slechts een keertje, uit tegen Go Ahead Eagles, terwijl de Dordtenaren liefst vier keer in de maand december aan de bak moesten. De meest recente wedstrijd was afgelopen dinsdag de bekerwedstrijd tegen AZ dat weliswaar een 4-2 nederlaag opleverde, maar het was toch een prima wedstrijd van de zijde van FC Dordrecht.

Winnen in Dordrecht doet FC Emmen de laatste jaren echter niet. De afgelopen acht wedstrijden leverden zonder uitzondering slechts nederlagen op. De laatste driepunter van FC Emmen in Dordrecht was op 15 april 2004 toen het 1-5 werd. Het was een historische avond voor Gerben Tieltjes die zijn enige goal in dienst van FC Emmen, toen nog Emmen, scoorde.
Voor de achterblijvers is de wedstrijd live te volgen op RTV Emmen 107.6 FM of via de live stream op www.rtvemmen.nl.

 

Yurtcan Kayis, Mourad Mghizrat en Marcio Junqueira (van links naar rechts) tijdens het met 5-1 gewonnen duel in 2004.