Onder 17 uitgeschakeld in de beker, onder 11(2) kampioen

Het jongste jeugdteam van FC Emmen is de eerste kampioen van het seizoen geworden. Dankzij een 14-2 zege op Hoogeveen JO11(2) werd het kampioen in de tweede klasse van de najaarscompetitie.

RKAV Volendam JO19-FC Emmen JO19 1-4
De ruime uitslag zou kunnen duiden op een simpele zege voor de Emmenaren. Dat was echter niet het geval want de drie punten werden pas in de slotfase echt veilig gesteld. In de eerste helft duurde het een half uur voordat FC Emmen aan de eerste echte doelkans toe kwam en het was gelijk raak. Mark van den Berg gaf de voorzet en Kjelt Engbers werkte het karwei af. Kort voor rust liet Levon van Dijk nog een mogelijkheid onbenut maar in de 45e minuut was het toch raak. Na goed doorzetten van Emil Bijlsma scoorde Raphael Ngendakumana met een diagonaal schot de 0-2. De start van de tweede helft viel echter slecht uit. Doelman Kjell Scherpen nam het uitverdedigen iets te gemakkelijk op en ging in de fout waardoor het 1-2 opeens stond. Vervolgens was FC Emmen een tijdje de regie over het duel kwijt. Het mocht zelfs de handen dicht knijpen dat het niet gelijk werd. De Emmenaren bleven echter wel hard werken en werden daar negen minuten voor het einde beloond met de 1-3 van Kjelt Engbers. Het gaf FC Emmen eindelijk de gewenste zekerheid en toen Thom Scheper uit een counter een minuut voor tijd er na een assist van Sander de Grote 1-4 van maakte, waren de drie punten binnen.
FC Emmen JO19: Scherpen; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk, Van den Berg, Quispel (689. Hindriks), Bijlsma, Berends (68. Deiman), Engbers, Scheper, Ngendakumana (76. De Grote).

FC Emmen JO17-NAC Breda JO17 2-4 (beker)
De thuisclub begon al matig in dit bekerduel en NAC kreeg daardoor wat kansjes, maar kon hieruit niet scoren. Als je het als team van hard werken moet hebben en dat niet doet, dan weet je dat het moeilijk gaat worden. Dat bleek gedurende de hele eerste helft. Onverwacht kwam FC Emmen wel op voorsprong door een goeie interventie in de twaalfde minuut van Bas Aalderink, die direct een aanval opzette en uiteindelijk uit een rebound ook afrondde. Tien minuten later trok NAC de stand gelijk, door een vrijstaande spits. Net voor de rust kwam FC Emmen volledig uit het niets op 2-1 door een assist van Bas Aalderink, die tot doelpunt werd gepromoveerd door Thijs Dallinga. Er mocht nog worden afgetrapt, maar daar bleef het bij in de eerste helft. Na de rust werd het er niet beter op. Na drie minuten kwam NAC door een volledig vrijstaande aanvaller wederom langszij. Vier minuten later kwamen de gasten op 2-3 door slap verdedigen van de Drenten. In de 51e minuut kwam de kers op de taart voor de Brabanders en werd het 2-4 in het voordeel van NAC. FC Emmen kreeg nog wel kansen, maar die waren niet aan hen besteed.
FC Emmen JO17: Haak; Osazee, Timmerman, Luchies, Roosken (72. Dokter); Verheul (61. Scholte), Aalderink, Keen (61. Brand); Margaritha (71. De Vries), Dallinga en Carty (61. Zwaagstra)

FC Emmen JO15-Quick ’20 JO15 2-0
FC Emmen onder 15 beleefde een goede start. Er werd goed gevoetbald en van de zijkanten kwamen prima voorzetten. Dat laatste had ook met de instelling van de laag geklasseerde Oldenzalers te maken die niet van plan waren met grote cijfers te verliezen. Toch werd het in de tiende minuut 1-0 via een doelpunt van Roan Gierveld waarbij echter ook Leon Draisma, Jerany Lie-a-Lien en Bjorn Plaggenborg waren betrokken. Acht minuten later stond het 2-0 door Bjorn Klaassens na een vrije trap van Bjorn Plaggenborg. Daarna verloor de thuisclub langzamerhand de goede lijn en ging steeds slordiger acteren. De hoop dat het na de pauze weer beter zou lopen werd niet bewaarheid. De Emmenaren kwamen niet meer door de hechte verdediging van Quick ’20 waardoor de 2-0 ruststand tevens de eindstand werd.
FC Emmen JO15: Meier; Dokter, Dion Klaassen, Dijk, Bjorn Klaassens, Slor, Draisma (Schuiling), Plaggenborg (Abad), Lie-a-Lien (Roufs), Gierveld (Meijles), Welles.

Zeeburgia JO13-FC Emmen JO13(1) 1-2
FC Emmen begon in Amsterdam matig. Zeeburgia scoorde na een spaarzame kans in de 14e minuut de 1-0, na een onachtzaamheid in de Emmer verdediging. Hierna was FC Emmen beter bij de les en kwam beter in de wedstrijd. Mede door een tactische omzetting kreeg FC Emmen meer grip op het middenveld. In de 26ste minuut passeerde Kas Lamberink de Zeeburgia keeper en scoorde de verdiende 1-1. FC Emmen kwam na de rust goed uit de kleedkamer en na een afgeketste bal scoorde Kas Lamberink wederom door de bal vanaf de zestien meter boven in de hoek te schieten. De 1-2 kwam hierna nog nauwelijks in gevaar en er waren mogelijkheden om de voorsprong verder uit te breiden. Met drie verdiende punten op zak werd de terugreis aanvaard. Volgende week speelt FC Emmen JO13(1) thuis voor de beker tegen PEC Zwolle.
FC Emmen O13)1): Sibon: Meijer (Zeqiri), Tempelman, Funke, Kuik, Egberts, Zwikker, Falke, Ridderbusch (Dijkstra), Lamberink, De Munnik.

FC Emmen JO13(2)-Urk JO 13(1) 2-2
Door het bevroren veld en de fysiek sterke tegenstander konden de Emmenaren niet in de wedstrijd komen. De Urkers waren steeds een stapje sneller en kwamen na een kwartier dan ook verdiend op voorsprong. Aanvallend kon FC Emmen JO13(2) ook te weinig brengen hoewel Hank Bosch, die door Joy van Velzen de diepte werd ingestuurd, een grote kans kreeg maar hij schoot voorlangs. De Urkers kregen nog een drietal goede kansen maar konden die niet verzilveren. De thuisploeg mocht daarom niet klagen over de 0-1 ruststand. Na de rust kwam er een beter FC Emmen voor de dag. Was Thom Bijkerk in de eerste helft de enige die voorin de strijd aan ging, nu kreeg hij gezelschap van Jan Doldersum en Stijn Scholtens. De gewenste gelijkmaker viel in de 45e minuut door Jan Doldersum na terugleggen van Hank Bosch. Ook de 2-1 kwam op naam van Jan Doldersum na aangeven van Mats Kartoidjojo. FC Emmen dacht op winst te zitten maar in de veel te lange extra tijd kwam Urk alsnog op gelijke hoogte: 2-2.
FC Emmen JO13(2): Jipping; Zwaagstra, Smid, Jongsma, Huls, Bijkerk, Quispel (Sehi), Van Velzen (Scholtens), Kartoidjojo, Joesten (Doldersum), Bosch.

SC Erica JO11-FC Emmen JO11(1) afgelast

FC Emmen JO 11(2)-Hoogeveen JO11 (2) 14-2
Het team van FC Emmen onder tien is kampioen van de najaarscompetitie geworden. Dankzij de verpletterende 14-2 zege op Hoogeveen JO11(2) is het onbereikbaar voor de concurrentie geworden. De doelpunten kwamen op naam van Stan van Manen 6, Rinse Sietsma 4, Finn Sipma 2, Shayan Naghani 1, Dean Schulte 1.

En de schaal wordt trots gepresenteerd aan het publiek! De kampioenen vieren feest!

De  kampioenen vieren trots hun welverdiende kampioenschap!