Terug naar overzicht Terug

Oliboli uit Zweden gaat voor FC Emmen spelen in de eDivisie


Aankomend seizoen komt de Zweedse eSporter Oliver Uttgren voor FC Emmen uit in de eDivisie. De professioneel FIFA-speler, bekend onder de naam Oliboli, staat momenteel derde op de Europese ranglijst. De samenwerking is tot stand gekomen door een samenwerking van onze partner en eSports-organisatie Bundled met de Italiaanse organisatie Mkers.

In de eDivisie komen verschillende eSporters door middel van het spel FIFA uit voor elke eredivisieclub. De eSporters zullen, net als in de eredivisie, virtueel tegen elkaar strijden om de titel. Dit gebeurt op twee verschillende platformen: de PlayStation en de Xbox. Oliboli vertegenwoordigt FC Emmen op de PlayStation.

Naast Oliver heeft FC Emmen nog twee andere eSporters: Levy Frederique en Toon Buné. Levy kwam al voor FC Emmen uit op de Xbox en zal dit komend seizoen ook blijven doen. Toon blijft de Emmenaren vertegenwoordigen op de PlayStation, maar gaat zich daarnaast richten op zijn studie. Toon zit momenteel op het vwo, waarbij FC Emmen hem veel succes wenst!

Vorig seizoen kwam FC Emmen door goed werk van Toon en Levy tot in de kwartfinales van de play-offs, waar de rood-witten werden uitgeschakeld door PSV. FC Emmen hoopt dit seizoen, mede door de komst van Oliboli, opnieuw de play-offs te bereiken van de eDivisie.

30 maart begint de eDivisie weer voor de Emmenaren, die het zullen opnemen tegen Ajax. Wil je meer informatie over deze wedstrijd en de rest van FC Emmen in de eDivisie? Volg ons dan op Instagram: @esportsfcemmen. Voor nieuws over de gehele eDivisie kun je kijken op @edivisie.