Oefenwedstrijd tegen Heracles in evenwicht

FC Emmen nam het maandagmiddag in een besloten oefenwedstrijd op tegen Heracles Almelo. De oefenwedstrijd bij VV Emmen eindige in een 0-0 gelijkspel. Onder andere Rui Mendes, Chardi Landu, Ruben Schouten en Lorenzo Burnet speelden minimaal 45 minuten. Daarmee maakten zij en andere wisselspelers belangrijke vlieguren om wedstrijdritme op te doen. Maikel Kieftenbeld vertegenwoordigde de Drentse ploeg als aanvoerder.

Daarnaast kregen diverse jeugdspelers de kans om zich te laten zien aan hoofdtrainer Fred Grim. Maurilio de Lannoy, Dave Funke, Gijs Bolk, Jesper Mosselaar en Jasper Huijzer van de O21 kregen minuten.

De Emmenaren waren gewaagd aan de Eredivisie promovendus uit Almelo. FC Emmen probeerde via kansen van Mosselaar en een gretig ingevallen Landu nog een voorsprong te forceren, maar doelpunten bleven uit.

Opstelling FC Emmen: Oelschlägel; Schouten (60. De Lannoy), Funke (45. Bolk), Vos, Burnet (60. Mosselaar); Kieftenbeld (c), Smeets; Mendes (45. Landu), El Messaoudi, Younan; Huijzer.