Terug naar overzicht Terug

Oefennederlaag FC Emmen tegen SV Meppen


FC Emmen is er ook in het tweede oefenduel na de winter niet in geslaagd te scoren. Omdat tegenstander SV Meppen daar wel een doelpunt tegenover zette, eindigde het duel in de JENS Vesting op 0-1.


FC Emmen-trainer Dick Lukkien liet met een opstelling beginnen die met zekerheid niet die van aanstaande vrijdag tegen Jong Ajax zal zijn. Zo bleven Tim Siekman, Cas Peters, Gersom Klok en Frank Olijve aan de kant. Op Siekman na werden de overigen in het laatste half uur nog wel ingezet. Kai Huisman en Rogier Krohne vormden nu het spitsenduo maar het veranderde niets aan het gebrek aan scoringsdrift. Achterin stond Deniz Aslan, hij heeft nog geen minuut in de hoofdmacht gespeeld,  op de plek van Gersom Klok die na de pauze middenvelder werd. De van een blessure herstelde Josimar Lima stond centraal achterin maar kon niet overtuigen. Al met al was het een wedstrijd met veel probeersels die wellicht meer  vragen dan antwoorden opriep. Lukkien zette in totaal negentien spelers in waaronder testspeler Cedric Badjeck die in de tweede helft Kai Huisman verving. De Rotterdammer maakte niet de indruk voor de kans van zijn leven te spelen.

mvvx1457

Issa Kallon in duel met Jovan Vidovic.

mvvx1490

De vrije trap van Oguzhan Türk mist het doel.

mvvx1487

Niels Fleuren oog-in-oog met de Meppener doelman Jeroen Gies.

SV Meppen maakt tot dus ver een droomseizoen door en staat met grote voorsprong bovenaan in de Regionalliga Nord. Met Menno Heerkes staat een Nederlander doorgaans in de basis terwijl ook de ex-Groningers Jeroen Gies en Youri ter Arkel deel uitmaken van de selectie. Het niveau is zeker gelijk aan dat van FC Emmen. In de wedstrijd waren beide ploegen ook aan elkaar gewaagd zonder tot overdreven veel echte doelkansen te komen. SV Meppen begon sterk maar na een minuut of tien kwam FC Emmen beter in de wedstrijd. Ook in het tweede deel, toen aan beide kanten het grote wisselen een aanvang nam, bleef dat gelijk. Met uitzondering dan van de 80e minuut. SV Meppen was een paar keer met goede aanvallen gevaarlijk geweest en die fase werd afgesloten met de enige en winnende treffer van Patrick Posipal. De naam van de doelpuntenmaker heeft overigens een legendarische klank in Duitsland. Zijn grootvader was namelijk Jupp Posipal die als speler van Hamburger SV deel uitmaakte van het Westduitse elftal dat in 1954 wereldkampioen werd. De assist bij de 0-1 kwam op naam van Marcel Gebers die een dag eerder werd aangetrokken van Zwickau.

FC Emmen: Telgenkamp; Aslan, Bakker (46. Wielink), Lima (61. Loen), Fleuren, Mannes (46. Klok), Bos (61. Scheper), Türk (85. Mulder), Kallon (61. Olijve), Huisman (46. Badjeck), Krohne (61. Peters).

mvvx1566

Patrick Posipal (25) scoort de 0-1.

mvvx1598

Cedric Badjeck in actie.

mvvx1612

A-junior Thom Scheper was een half uur van de partij. (Foto’s: Gerrit Rijkens)