Oefennederlaag beloften tegen SV Meppen

De beloften van FC Emmen hadden een zware dobber aan het iets geroutineerdere team van SV Meppen dat o.a. de ex-Emmenaren Kristiaan Westerveld, René Wessels en Kevin Mooibroek in de gelederen had. FC Emmen, dat begon met vier -junioren in de basis, had moeite met de vroeg storende Duitsers die bovendien elk foutje consequent afstraften. Dat leidde tot een 0-3 ruststand. De Emmenaren kregen ook een paar goede mogelijkheden die voornamelijk op naam kwamen van Frank Hoolsema. Na een kwartier spelen in de eerste helft en ook precies een kwartier spelen na de pauze kwam hij vrij voor de doelman te staan maar slaagde er niet in de mogelijkheid op de juiste wijze af te ronden. Na een 0-3 ruststand liepen de gasten uit het Emsland een kwartier voor tijd uit naar 0-4 toen verdediger René Wolbers zijn eigen doelman passeerde. Uiteindelijk redde Frank Hoolsema vijf minuten voor het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Ben Drosten de Drentse eer.
Jong FC Emmen: Springer (46. IJzerman): Voorintholt, Schijff (46. Wolbers), Dekker, De Almeida (60. Beeksma), Schonewille (60. Van Aanholt), Hoolsema, Bergsma, Jaspers, De Groot, Van der Weide.