Oefenduels beloften en jeugd FC Emmen

Jong FC Emmen – Oranje Nassau Groningen 2-2
De beloften kwamen goed uit de startblokken want al in de zevende minuut liet Jan Stoker de 1-0 aantekenen. De Groningers lieten het echter niet verder komen en waren minstens gelijkwaardig. Met een schot op de paal halverwege de eerste helft maakten ze dat duidelijk. Kort voor rust kreeg Jong FC Emmen nog een mogelijkheid via Jos Fidom die echter over mikte. Bij de Emmenaren moest Robert Oosting zich in de 25e minuut laten vervangen door Marciano Vermeer. In de tweede helft trokken de Groningers de wedstrijd naar zich toe en kwamen via goals in de 53e en 70e minuut op een 1-2 voorsprong. Bij FC Emmen stond toen Mohamed El Kourai (Zeeburgia) onder de lat maar trof geen blaam bij de goals. In een redelijke eindsprint kwam FC Emmen toch nog op gelijke hoogte door spits Steven de Blok.
Jong FC Emmen: Pieter IJzerman (46. El Kourai); Oosting (25. Vermeer), De Jonge, Wolbers, Siekman, Moolhuizen (60. Madani), Göbel, Bergsma, Fidom, De Blok, Stoker.

Jan Stoker op weg naar de 1-0 voor Jong FC Emmen.

SVBO A1-FC Emmen A1 2-0
Een bijzonder matige prestatie van de Emmer jeugd, dat eerder in de week SC Heerenveen B1 met 4-1 klopte, tegen het twee klassen lager spelende SVBO A1. De Bargeroostervelders kwamen al in de vijfde minuut op voorsprong en hielden die stand  ondanks een steeds groter overwicht van FC Emmen tot aan de rust vast. Ook de in de tweede helft ingezette formatie kreeg SVBO niet op de knieën en moest zelfs nog een tweede treffer toestaan. Doelman Pieter IJzerman onderschepte de bal maar volgens de arbiter ook de man waarop hij een strafschop toekende waaruit de 2-0 werd gescoord.

FC Groningen B1-FC Emmen B12-1 (in Gasselte)
Wat uitslag betreft zeker geen slechte prestatie van de Emmenaren hoewel zeker in de eerste helft sprake was van een fors overwicht van eredivisionist FC Groningen. De Stadjes gingen dan ook met een 2-0 voorsprong rusten. Bij FC Emmen moest Simon IJzerman al naar vijf minuten met een blessure worden vervangen. Na de pauze liet coach Hans Kamphuis zijn ploeg iets anders voetballen waardoor achterin wenig kansen werden weggeven maar ook zelf weinig werd gecreëerd. Luciano Slagveer maakte nog wel de 2-1.

FC Groningen C2-FC Emmen C1 1-7 (in Gasselte)
FC Emmen C1 was veel te sterk voor de eerstejaars C’tjes van FC Groningen en leidde bij rust reeds met 5-0. Een opvallende rol was voor spits Kai Schraa weggelegd die zes van de zeven doelpunten scoorde. Voor rust maakte hij de 1-0, 2-0, 4-0 en 5-0 terwijl de 3-0 op rekening van Hidde Streutker kwam. Na de pauze was Kai Schraa in de 39e en 42e minuut succesvol waarna de Groningers er nog in slaagden de eretreffer te fabriceren.

FC Emmen D1 begon zaterdag onder grote belangstelling van ouders en grootouders met de eerste training. Na de nodige plichtplegingen werd voor het eerst de bal beroerd. De onderstaande foto’s zijn van Jans Schrik.