Terug naar overzicht Terug

Nu al spectaculaire finale in de Jupiler League


Aan het begin van de avond maakten in theorie nog vijf teams kans om de allereerste Bronzen Stier van het seizoen 2012-2013 in de wacht te slepen. Maar na een zinderende eindstrijd heeft MVV Maastricht in Emmen jacht gemaakt op de eerste periodetitel. Met het winnen van de eerste periodetitel verzekert MVV Maastricht zich nu al van deelname aan de Jupiler Play-Offs waarin het strijdt om promotie naar de Eredivisie.
MVV Maastricht heeft vanavond op eigen kracht de periodetitel in de wacht gesleept door met 3-0 te winnen in Emmen. Directe concurrenten Helmond Sport en FC Volendam konden MVV Maastricht niet meer inhalen in de strijd om de eerste periode. Voor trainer René Trost van MVV Maastricht is dit een prachtige opening van het seizoen, juist in het jaar dat de club haar 110-jarig bestaan viert.
Tijdens speelronde 9 op vrijdag 19 oktober zullen de winnaars van de Bronzen Stieren voor beste speler, beste trainer en beste talent bekend gemaakt en officieel uitgereikt worden. De topscorer van de eerste periode zal deze avond ook zijn Bronzen Stier in ontvangst nemen.
Jij bepaalt samen met de trainers en aanvoerders uit de Jupiler League de ‘Beste Speler’ van de eerste periode in seizoen 2012/2013. Breng jouw stem uit via www.jupilerleague.nl/bronzenstier en maak kans op een kwartaalabonnement voor Voetbal International. Stemmen kan vanaf zondag 7 tot en met woensdag 10 oktober.
De hoofdtrainers en aanvoerders hebben al een selectie gemaakt van alle spelers in de Jupiler League en hebben gezamenlijk vier spelers genomineerd voor de bronzen stier in de categorie beste speler.
Per periode in de Jupiler League wordt aan het beste team, de beste speler, de beste trainer, de topscorer én het beste talent de bronzen stier uitgereikt.
Aan het einde van het seizoen wordt er in elke categorie één winnaar gekozen die de Gouden Stier wint. Met Dries Mertens als allereerste winnaar van de Gouden Stier voor beste talent is de gouden stier dé ultieme hoofdprijs aan het einde van het seizoen. Het is dit jaar het vierde seizoen dat deze prijzen vergeven worden.
Voor meer informatie omtrent de Bronzen en Gouden Stieren, kijk op:

 


@www.jupilerleague.nl/goudenstier.php